Louis Vuitton Önlük Üretimine Başladı
MODA

Louis Vuitton Önlük Üretimine Başladı

Louis Vuitton, Covid-19 mücadelesinde ön safta mücadelede eden sağlık görevlileri için, rue du Pont Neuf’te bulunan hazır giyim atölyesinde önlük üretimine başladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2020

Louis Vuitton, Paris'in rue du Pont Neuf'ta genel merkezine ev sahipliği yapan hazır giyim atölyesinde önlük üretmeye başladı.

Fransız marka bu önlükleri Covid-19 hastaları ile ilgilkenen Paris ve çevresindeki hastanelere ulaştıracak. Bu dayanışma girişimiyle Louis Vuitton, sağlık çalışanlarına koruyucu ekipman sağlayarak Hôpitaux de Paris'e desteğini göstermek istiyor. Bugünden itibaren yirmi gönüllü AP-HP (Paris ve çevresinde faaliyet gösteren bölgesel hastane merkezi) onaylı kumaşlarda ve desenlerde binlerce önlük yaratmak için çalışıyor. AP-HP ile mutabık kalınarak, her akşam önlükler altı Paris hastanesi için rue du Pont Neuf'u terk edecek.

Şu anda Pont Neuf atölyesinde tüm önlükler manuel olarak kesilirken, gelecek hafta itibariyle gönüllü Louis Vuitton desen kesicileri evden atölyede bulunanlarla eşzamanlı olarak çalışacak. 14 Nisan'dan itibaren otomatik bir makine ile kumaş kesimi hızlandırılarak önlük üretiminin artırılması hedefleniyor.