Mulberry artık egzotik deri kullanmayacak
MODA

Mulberry artık egzotik deri kullanmayacak

Zaten kürk içermeyen bir politikası olan Mulberry bundan sonra koleksiyonlarında egzotik deri kullanımını da yasakladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Mayıs 2020

Mulberry, hayvan hakları grubu PETA'nın yıllarca süren baskının ardından, gelecekteki koleksiyonlardan tüm egzotik derileri yasakladı. Zaten kürk içermeyen bir politikası olan lüks marka, tasarımlarında bir daha asla timsah, devekuşu, kertenkele veya yılan derisini kullanmama sözü verdi.

Mulberry Group sürdürülebilirlik müdürü Rosie Wollacott, "Sürdürülebilirlik ölçütlerimizi ve hedeflerimizi belirlemek ve sürekli gözden geçirmek için çok zaman harcadık. Bu sürecin erken bir aşamasında, koleksiyonlarımızda egzotik deri kullanmamaya karar verdik ve bu bizim konumumuz olmaya devam ediyor" dedi.

Daha önce Victoria Beckham, Vivienne Westwood, Chanel, Diane von Furstenberg ve Paul Smith de egzotik deri kullanmayacaklarını açıklamıştı.

PETA müdürü Elisa Allen, "Egzotik derilerle yapılan her el çantasının veya cüzdanın arkasında muazzam bir acı çeken bir hayvan var. Mulberry'nin bu zalimce elde edilen materyalleri yasaklama kararı zamanın bir işaretidir ve PETA diğer lüks etiketleri bunu yapmaya çağırmaktadır." dedi.