Emma Watson, Kering yönetim kurulunda!
MODA

Emma Watson, Kering yönetim kurulunda!

Emma Watson, Jeam Liu ve Tidjane Thiam ile birlikte Kering grubunun yönetim kuruluna katıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Haziran 2020

Gucci, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Yves Saint Laurent ve Balenciaga gibi lüks moda markalarını bünyesinde barındıran Fransız lüks şirketi Kering'in hissedarları, 16 Haziran 2020'deki yıllık genel toplantılarında aktör Emma Watson'un direktör olarak atanmasını onayladı.

Emma Watson ayrıca Yönetim Kurulu Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı olarak atandı. En etik ve sürdürülebilir lüks moda markalarından biri olan Stella McCartney'i geçen yıl rakibi LVMH'ye kaptıran Kering, özellikle serbest harcama yapan milenyum müşterileri kazanmak için bir şeyler düşünmek zorunda kaldı. Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği ya da çevre ve sürdürülebilirlik için sessiz kalmayan, oyunculuğuyla olduğu kadar aktivizmi ile de tanınan Emma Watson'un atanması Kering için akıllı bir hareket olarak görülüyor.

François-Henri Pinault, Kering Başkanı ve CEO'su yaptığı açıklamada;

"Jean Liu, Tidjane Thiam ve Emma Watson'ı Yönetim Kurulumuza davet etmekten mutluluk duyuyorum. Bilgi ilgi ve yetkinlikleri, geçmişlerinin ve bakış açılarının çeşitliliği, Kering Yönetim Kurulu'na paha biçilmez destekleri olacaktır. Bakış açısı çeşitliliği ve farklı deneyimlerin getirdiği zenginlikten gelen kolektif zeka, organizasyonumuzun geleceği için hayati önem taşıyor ve takıma bu kadar etkileyici yetenekler eklemekten gurur duyuyorum." dedi.

Emma Watson, 20 yıl önce JK Rowling'in Harry Potter kitaplarının film uyarlamasında Hermione Granger olarak ünlendi ve o zamandan bu yana dünyaya bir aktör ve aktivist olarak adını kazıdı.

2019 sonunda, Kering Grubu dünya çapında 38.000'den fazla kişiyi istihdam etti ve geçen yıl cirosu 15.9 milyar avro ile net kârı 2.3 milyar avro oldu.