Paco Rabanne, Dossena ile Yeniden Hayat Buluyor
MODA

Paco Rabanne, Dossena ile Yeniden Hayat Buluyor

Bu haftanın başlarında Paris Moda Haftası'nda gösterisinden önce, Julien Dossena ile bu yılki çalışmaları ve Paco Rabanne'nin geleceğinin nereye gideceğini gördüğü hakkında daha fazla bilgi edinme şansımız oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ekim 2020

Haber: Hypebea Kapak: Net-A-Porter

Julien Dossena, Paco Rabanne'de yaratıcı yönetmen rolünü üstlendiğinden beri, şirket, isminin yeniden tasarlanmış bir versiyonunun parlak bir yükselişini gördü. Net-A-Porter Pazarlama Editörü Libby Page, "Tasarımları çeşitli ve giyilebilir, aynı zamanda yenilikçi," dedi. Sayfaya göre, Paco Rabanne'nin her zamankinden daha geniş bir kitleye hitap eden yeni bir versiyonunu yaratmayı başardı.

Bu haftanın başlarında Paris Moda Haftası'nda gösterisinden önce, Julien Dossena ile bu yılki çalışmaları ve Paco Rabanne'nin geleceğinin nereye gideceğini gördüğü hakkında daha fazla bilgi edinme şansımız oldu.


Paco Rabanne yıllar içinde bir marka olarak nasıl gelişti?

Paco Rabanne yıllar geçtikçe daha küresel hale geldi, moda biz gelmeden önce markada aynı şekilde mevcut değildi, bu yüzden sıfırdan inşa edecek her şeye sahiptik: ürünler, görseller, topluluk vb. Hedef koymaktı. marka tekrar haritaya geri döndü çünkü klasik, ikonik bir Fransız moda evi ve yeniden tanınmayı hak etti.

Etikete eklenen yeni bir müşteri tabanı görüyor musunuz?

Kesinlikle, son beş yılda dünya çapında yeni bir kitleye uyarlanan ve aynı zamanda markanın mirasından ilham alan ve eğitilen işler yapan ürünler önerdik. İkisini dengelemek, hem yeni bir marka olarak algılanmak hem de ikonik bir moda ürünü satın almak isteyen müşterilerden farklı nedenlerle güçlü bir yanıt almamıza yol açtı.

COVID-19 salgını işinizi nasıl etkiledi?

Her şeyi yavaşlattı. Bu kötü bir şey değil çünkü büyümemiz gerçekten hızlı gidiyordu ve bize yaratıcı öğeler önermenin yeni bir yolunu tanımlamaya başlamamız için zaman verdi. Ne ritmi? Kaç koleksiyon var? Sürdürülebilirlik? Vb vs. ve bunu çözmek için zamana ihtiyacımız vardı.


Paco Rabanne estetiğini nasıl tanımlarsınız?

Radikal bir duygusallık diyebilirim, sihirli ama zahmetsiz. Güçlü kadın ve yeni erkeğin bir önermesi. Aynı zamanda cesur ve sofistike olan eşsiz bir estetik.

Ana ilham kaynaklarınızı nerede buluyorsunuz?

Her yerde, her zaman. Bir kitap, bir sanat eseri, sokaktaki bir renk. İnsanları çoğu zaman gözlemleyerek, tutumlarını, jestlerini ve yaşam tarzlarını, günlük yaşamları için kullandıkları araçları ve onları özgüvenli kılan şeyleri.

Paco Rabanne'yi beş yıl sonra nerede görüyorsunuz?

Umarım şu anki kadar keskin bir yerde. Ancak modern dünyaya uyarlanmış özel bir şekilde genişletildi ve inşa edildi.