MBFWI'nin ikinci gününden satır başları
MODA

MBFWI'nin ikinci gününden satır başları

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ekim 2020

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un tamamen dijital olarak gerçekleştirilen 15. sezonunda ikinci gün GOKHANYAVAS defilesiyle başladı. MBFWI izleyicileri gün boyunca www.mbfwistanbul.com adresinde Murat Aytulum, Emre Erdemoğlu, Meltem Özbek, Çiğdem Akın ve Nedo by Nedret Taciroğlu'nun koleksiyonlarını keşfetme şansı buldular.

Gazeteci Aslı Barış'ın sunuculuğunu üstlendiği gün boyunca ayrıca "Global Outlook" başlığı altında dünyaca ünlü moda influencerı Leonie Hanne ile bir moda sohbeti gerçekleşti. "Behind The Scenes" başlığı altında ise ikinci günün konuğu, MBFWI lookbook çekimlerinde de yer alan başarılı moda fotoğrafçısı Emre Doğru'ydu.

GÖKHANYAVAŞ'TAN TUHAFLIĞA ÖVGÜ
Pandemi sürecinde dünyanın daha önce hiç deneyimlemediği tuhaf zamanları, Janis Joplin'in "I am one of those regular weird people" cümlesiyle birleştiren GökhanYavaş "tuhaf" kelimesinin anlamını yeniden tasvir ettiği koleksiyonuyla MBFWI'nin 2. gününün açılışını gerçekleştirdi. Toplam 24 siluetten oluşan koleksiyonda ekose kumaşlar, Janis Joplin'in yaşadığı dönemin California'sına, konserlerin ruhuna götürüyor, ağartma batik üzerine işlenmiş papatyalar ise özgürlüğe kaçışı simgeliyor.

EMRE ERDEMOĞLU'NDAN "BENİ BAĞRINA BAS" ÇAĞRISI
Tasarımcı Emre Erdemoğlu, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında tanıttığı Sonbahar/Kış 2020-2021 koleksiyonunda "Beni Bağrına Bas" temasıyla birbirimizi bağrımıza basmanın, önyargısız olmanın, birbirimize daha sıkı sarılmanın hala mümkün olduğu bir dünya vadetti. Defilenin sürprizi ise tasarımcının uzun zamandır sahne kostümlerini tasarladığı, ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç oldu. Dalkılıç, 70'lerden ilham alınarak hazırlanan koleksiyondan mavi tonlarında, kısa kolu üzerine ikinci bir uzun kolu olan gök mavisi bir takım ile podyumda yürüdü.





MELTEM ÖZBEK'İN LUNAPARK ÖZLEMİ
Pandeminin etkisiyle herkesin içine döndüğü günlerde tasarımcı Meltem Özbek, mutluluk tasvirini çocukluğunun en renkli anılarını barındıran lunaparklarda buluyor ve "lunapark herkesin bir masalı" cümlesini koleksiyonunun ilham kaynağı olarak belirliyor. Lunaparkların göz alıcı parlak ışıklarını tasarımlarına canlı renkler ile taşıyan tasarımcı, kırmızı ile mor rengin birleştiği uzun gece elbiselerini koleksiyonun merkezinde sunuyor. Parlak bebek mavisi straplez elbise üzerine tamamlayıcı niteliğinde peluş mont, fırça darbesi deseni ile özel hazırlanan uzun peluş mont ve mor uzun piliseli elbise, koleksiyonun en dikkat çeken parçaları arasında yer alıyor.




NEDO BY NEDRET TACİROĞLU'NUN YOLCULUĞU
Nedret ve Yasemin Taciroglu, NEDO by Nedret Taciroğlu İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu "Yolculuk" teması ile sundular. Koleksiyonu "Hepimiz bir yolculuğa çıktık, yeniye pozitif bir bakış açısıyla yer açmalıyız." cümlesiyle özetleyen tasarım ikilisi, zamansız bir stile sahip Nedo kadınını yansıtan romantik, feminen ve çarpıcı detaylarla bezeli bir koleksiyonla MBFWI'nin 2. gününün son defilesini gerçekleştirdiler. Pastel renklerin hakim olduğu 26 parçadan oluşan koleksiyonda poplin elbiselerden ipek organza ve şifona uzanan bir yelpazede kokteyl ve parti elbiseleri yer aldı.