Burberry Genç Tasarımcıları Destekliyor
MODA

Burberry Genç Tasarımcıları Destekliyor

Burberry'nin yeni sürdürülebilirlik girişimi genç tasarımcıların desteklenmesine yardımcı olacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Aralık 2020

İngiliz moda evi Burberry yeni projesi için İngiliz Moda Konseyi ile işbirliği yaptı. Burberry, sürdürülebilirliği desteklemeyi hedeflerken, aynı zamanda yeni bir girişimle geleceğin moda tasarımcılarına yatırım yapıyor. Bugün lanse edilen ReBurberry Fabric, İngiliz moda evinin artık kumaşları en çok ihtiyacı olan moda öğrencilerine bağışlayacağı bir pilot program.

Program, "Institute of Positive Fashion" ve "Colleges Council"in planın lojistiğini denetleyeceği İngiliz Moda Konseyi (British Fashion Council) ile birlikte oluşturuldu.

Burberry ve BFC birlikte bu pilot planı bir araya getirerek, diğer markaların ve kolejlerin gelecekteki yeteneklere pratik destek sağlamak için birlikte çalışmalarını destekleyecek.

BFC CEO'su Caroline Rush, "BFC'nin önceliklerinden biri, endüstriyi moda tasarımında mükemmelliği desteklerken döngüsel bir moda ekonomisine doğru ilerlemeye teşvik etmektir. Burberry ile çalışmaktan ve ülke çapındaki öğrencilerin en kaliteli kumaşlara erişimini sağlamaya yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaratıcı yetenek endüstrinin kalbinde yer alıyor ve dünyanın önde gelen kolejlerimizle gurur duyuyoruz."

Burberry'de kurumsal sorumluluktan sorumlu Başkan Yardımcısı Pam Batty, bu pilot programın başarısının bir bütün olarak sektörde gerçek bir değişime yol açabileceği umudunu yineledi.

"İngiltere Moda Konseyi ile ReBurberry Fabric'i başlatmak için ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz ve ülke çapında gelecek nesil farklı sesleri anlamlı bir şekilde desteklediğimizden emin olmaya devam ediyoruz.

"Bu topluluklara sürdürülebilir bir şekilde kaynak sağlamak, yaratıcılıklarını hayata geçirmelerini ve ihtiyaç duydukları araçlarla programlarına devam etmelerini sağlayacaktır. Bağışların bu akademik kurumları ve öğrencileri nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini görmeyi dört gözle bekliyoruz ve bunu umuyoruz. Bu toplulukları şimdi ve gelecekte desteklemek için daha geniş bir endüstri girişiminin başlangıcıdır. "