Brandon Maxwell'den "Athleisure”
MODA

Brandon Maxwell'den "Athleisure”

Spor ile şıklığı bir araya getiren "Athleisure" akımı Brandon Maxwell'in 2021 İlkbahar koleksiyonuna ilham oluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Aralık 2020

Brandon Maxwell bizi 2021 ilkbahar koleksiyonuyla tanıştırıyor, moda endüstrisinin aşırı entelektüelleşmesini yıkıyor ve minnettarlığın öneminden bahsediyor.

Covid-19 trajedisi birçok kişiyi harap etti, ancak moda endüstrisi buna dirençle karşılık verdi. Bazı markalar üretim hatlarını yeniledi, bazıları ise New York Fashion Week'in ilk dijital sezonu boyunca karantina altındaki pisti yeniden hayal etmek için yaratıcı bir şekilde çarpıcı yollar tasarladı.

Maxwell ilk kez yavaşlama fırsatı buldu. "Ben tipik olarak çok hızlı tempolu biriyim," diyor. İş modelini yeniden ayarlayan Maxwell, moda takviminden tamamen uzaklaştı. Şimdi, Eylül'ün geleneksel gösteri programından aylar sonra Brandon Maxwell, geleneksel bir defile yerine ilkbahar-yaz koleksiyon videosunu yayınladı. (Elbette tüm New York Eyaleti koronavirüs kurallarına bağlı kalarak).

"Dışarı çıktığımızda, tekrar giyinmek zor olacak. Şu anda bir yere gitmek için vücuda oturan bir elbise giyeceksem, lanet olsun ki [yapılmasını] istiyorum giysilerimin rahat olmasını istiyorum çünkü dokuz aydır içeride oturdum ve artık buna alıştım. Daha önce yaptığımız gibi fazlasını yapmamıza gerek yok. Bu yüzden aşırı karmaşık hissetmeyen kıyafetlere bir rahatlık düzeyi getirmek istedim. Ama markaya ve kim olduğumuza sadık kalmak istedim."

"Modada her zaman ileriye bakma eğilimi var, ancak bu koleksiyonu yapma deneyimi gerçekten geçmişin değerlendirmesini yapmakla ilgiliydi. Bu süre boyunca acelem yoktu. Bu zamanı yeniden programlamak için kullanmayı denemek istedim nasıl çalıştığım, nasıl yaşadığım ve bir şeyleri nasıl deneyimlediğim. Bu benim için gerçekten özgürlük oldu. Ve ileriye doğru bu şekilde çalışmaya niyetliyim. Büyük olasılıkla, yüzde 100 gibi, artık ön koleksiyon yapmayacağım."