Paris Couture Haftası İlklere Sahne Oluyor
MODA

Paris Couture Haftası İlklere Sahne Oluyor

Fransız modasının yönetim organı Federation de la Haute Couture et de la Mode, Paris'teki haute couture sezonu için gösteri takvimini yayınladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2020

Paris'in önümüzdeki haute couture sezonu 25 Ocak Pazartesi ile 28 Ocak Perşembe günleri arasında gerçekleşecek. Federation de la Haute Couture et de la Mode gösteri takvimini yayınlarken, yine de hangi moda evlerinin canlı şov, sunum veya online videolar sahneleyeceği belirsiz. Yeni yılda Fransız karantina kurallarının değişip değişmediğine bağlı olarak nihai bir karar verilecek.

Sonuç olarak Pazartesi sabahı Schiaparelli ile Paris Haute Couture Moda Haftası başlayacak. Perşembe akşamı Amerikalı sanatçı Sterling Ruby'nin couture lansmanıyla sona erecek olan resmi takvimde toplam 32 couture evi listelendi.

Paris Couture Moda Haftası'nda 3 Büyük Çıkış
Sezonda üç büyük çıkış daha olacak; Salı akşamı, çok beğenilen eski Lanvin tasarımcısı Albert Elbaz, dev lüks grup Richemont tarafından finanse edilen yeni projesi AZ Factory için ilk koleksiyonunu açıklayacak.

Ertesi gün, Dior'un erkek giyiminin başında bulunan Kim Jones'un Fendi'deki kadın giyim kreatif direktörü olarak ilk kez sahneye çıkışı izlenecek.

Ve daha sonra Çarşamba günü, Sacai'den Chitose Abe'nin kurucunun geçen yıl emekli olmasından bu yana Jean Paul Gaultier için bir koleksiyon oluşturan ilk konuk tasarımcı olduğu an geliyor.

Oldukça dolu bir dört günde, takvim ayrıca Christian Dior, Chanel, Valentino ve Giorgio Armani Privé gibi mega moda markalarını da içeriyor.