Bridgerton'da Kostüm Şöleni
MODA

Bridgerton'da Kostüm Şöleni

Netflix'in yeni romantik draması Bridgerton için 7,500 kostüm parçası hazırlandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Aralık 2020

Kostüm tasarımcısı Ellen Mijornick, 1813 Regency England'da geçen Netflix'in yeni dizisi Bridgerton'da kıyafetleri hayata geçirme konusundaki büyük çabayı anlattı. Kostüm ekibi ve yapım şirketi, hangi parçaların gerekli olduğunu, neyin yaratıldığını ve nasıl yapılacağını takip etmek için yakın bir şekilde çalıştı.

Mijornick için zorluk sadece oyuncu kadrosunun boyutu değil, hikayenin derinliğiydi. "Sadece sekiz bölümde, çok fazla elbise, taç ve dekor vardı. Sabahtan akşam yemeğine kadar sürecek kıyafet miktarı dışında her baloya farklı bir elbise giydiler. Yani kabaca bunun büyük ve büyük bir çaba olacağını biliyorduk." diyor.

Phoebe Dynevor'un canlandırdığı baş kadın Daphne Bridgerton, 104 kostüm değişikliği yaptı.

Arka plan gardıropu için ekip, İngiltere'deki Angel Kostüm Şirketi, İspanya'daki Peris Kostüm Şirketi, İtalya'daki Tirelli Costumi ve hatta New York'taki bazı üreticiler de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen kıyafetlerle kendi kostüm evini yaratmak zorunda kaldı. Bu stoğu arka plan karakterlerini, ikincil oyuncuları ve gerekirse ön plandakileri giydirmek için kullandılar.

Mijornick, "Bunu uzun zamandır yapıyorum ve hiç böyle bir şey görmedim" diyor. Mücevherler için bBir zanaatkar ve mücevher tasarımcısı olan Lorenzo Mancianti de gösteri boyunca parçalar yapan ekipte yer aldı. Ünlü korse yapımcısı Mr. Pearl, gösteride vücudu saran iç çamaşırların arkasındaydı.

Julia Quinn'in çok satan romanlarından esinlenen Bridgerton, birbirine sıkı sıkıya bağlı sekiz kardeşin Londra yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu aramasını konu ediyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Golda Rosheuvel, Jonathan Bailey, Luke Newton, Luke Thompson, Claudia Jessie, Nicola Coughlan, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Polly Walker, Bessie Carter ve Harriet Cains ile birlikte Lady Whistledown'ı seslendiren Julie Andrews da yer alıyor.