Louis Vuitton x Urs Fischer
MODA

Louis Vuitton x Urs Fischer

Louis Vuitton, dünyaca ünlü İsviçreli çağdaş sanatçı Urs Fischer ile iş birliğini duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Aralık 2020

Damla Yüce

Sanatçının cesur ama bir o kadar eğlenceli tasarımları ile yaratıcı vizyonunu vurgulayan ''Louis Vuitton x Urs Fischer'' koleksiyonu, deri ürünler, hazır giyim, ayakkabılar ve aksesuarlar olmak üzere geniş bir ürün skalası sunuyor.

Dünyanın en çok bilinen desenlerinden Monogram çiçeğinin coşkulu ve dokulu yeni yorumu ile L ve V baş harflerinden oluşan ikonik Louis Vuitton logosunun elle çizilmiş, sanatçının ''bellek eskizleri'' adını verdiği versiyonu koleksiyonun çıkış noktasını oluşturuyor. Ortaya çıkan bu rüya gibi motifler, özel uygulama tekniği ile koleksiyondaki her bir ürüne farklı boyut, perspektif ve renklerde titizlikle uygulanıyor.

Siyah&kırmızı ve siyah&beyaz olmak üzere iki farklı renk birlikteliği ile karşımıza çıkan Monogram, bu iş birliğinin dekoratif bir motifi olarak tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Hazır giyim, ayakkabı ve aksesuarlara ek olarak; Keepall, Cabas, Onthego, Neverfull, Speedy, Pochette ve göz alıcı bir güzellik çantası da olmak üzere yedi özel üretim çanta sürprizlerle sahneye çıkıyor. Ekstra doku oluşturmak amacıyla kadife benzeri bir malzemeyle yaratılan Urs Fischer Monogram'ı zarif bir işlemle bu çantalara uygulanarak farklı yorumlarıyla arz-ı endam ediyor.

Urs Fischer tarafından yaratılan bir seri tuhaf ve büyüleyici hayvanlar ile nesnelerin eğlenceli bir şekilde renkli ipeklerde bir araya geldiği özel tasarımlar koleksiyonun bir diğer dikkat çeken parçalarını oluşturuyor.

''Louis Vuitton x Urs Fischer'' hem Urs Fischer'in yaratıcı dünyasını, hem de Louis Vuitton'un sanata olan bağlılığını bir kez daha mükemmel bir şekilde gözler önüne sürüyor. Koleksiyon, Ocak 2021'de dünya çapında tüm Louis Vuitton mağazalarında satışa sunulacak.