Rafine Siluetler
MODA

Rafine Siluetler

Elif Cığızoğlu, NetWork Sonbahar/Kış 2020 kadın koleksiyonunu yaratırken ilham panosuna neler koydu, kendisinden dinliyoruz. Bade Çakar

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Aralık 2020

Yeni bir koleksiyon çalışmaya başlarken önümüzde boş bir kanvas oluyor; onu bazen ilham aldığımız görsel ve renklerle, bazen detay, kumaş ve desenlerle dolduruyoruz. Pano zamanla büyüyen bir arşive dönüşüyor; tek tek birleştirdiğimiz her detay farklı bir modelde yerini buluyor.1930'ların Marlene Dietrich'i, 1960'ların Twiggy'si, 1970'lerin Jane Birkin'i ve 1990'ların Carolyn Jeanne Bessette-Kennedy'si daimi ilham kaynaklarım arasında. Bu koleksiyonda yer alan tasarımları ise Brigitte Bardot'nun giymesini çok isterdim.

NetWork Sonbahar/Kış 2020 koleksiyonu rafine ve rahat bir stil üzerinden Avrupa başkentlerine özgü bir personayı yansıtıyor. Ilham panomuzu; renk kombinasyonları, yeni formlara dair görsel imgeler, şal desenlerimizin çıkış noktası olan sanat eserleri, dikiş ayrıntıları ve mimari formlar gibi detaylarla hazırladık. NetWork, bu sezon yeni dünyanın moda üzerindeki etkisini yansıtan güçlü siluetlere odaklanıyor.Evde geçirilen vaktin artmasıyla önem kazanan casual stili modern bir üslupla New Casual adı altında yorumladık ve günün her anında tercih edilebilecek rafine tasarımlara

hayat verdik. Farklı kumaş ve doku birliktelikleri, koleksiyonun bağlayıcı unsurlarından. Kaliteli dokuları sayesinde lüks hissini derinlemesine yaşatan triko takımlar ve bluzlar, çarpıcı yaka detaylarına sahip gömlekler, yeni formların denendiği deri etek ve ceketler, yüksek bel kumaş pantolon ve jean'ler ile yün paltolar en dikkat çeken parçalardan. Ekoselerin farklı yorumlarının yeni formlar ile buluştuğu, hayvan baskılarının bolca kullanıldığı tasarımlar ve şal desenleri ile altın renkli kumaşların zarif uyumunu yansıtan şifon elbise ve bluzlar da koleksiyonda öne çıkıyor.

New Casual hikayesini kapsamlı bir aksesuar grubuyla taçlandırdık.Ekru,taba,siyah ve açık mavi renk seçenekleri bulunan zarif çanta grubunda, krokodil baskılı, kapitone ve askılı ya da askısız kullanılabilen zarf formunda modeller başrolde. Işıltı detaylarıyla yeni yıl ruhunu pekiştiren Oxford ayakkabılar, gündüzden geceye geçişi kolaylaştıracak krokodil efektli botlar, yalın tasarımlı topuklu ayakkabılar ve cesur çizmeler de kombinleri kusursuzca tamamlıyor.Zaman veya mekan fark etmeksizin her etkinliğe kolayca uyum sağlayan çanta ve ayakkabı grubu ise feminen ve yalın çizgilere sahip. "