Netflix ile İngiliz Moda Konseyi İş Birliği: Bridgerton
MODA

Netflix ile İngiliz Moda Konseyi İş Birliği: Bridgerton

Netflix, Bridgerton dizisi için British Fashion Council (İngiliz Moda Konseyi) ile iş birliği yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ocak 2021

Netflix'in Regency London yüksek sosyetesinin dünyasında geçen ve abartılı önlüklerle göz kamaştıran lüks dönem draması Bridgerton, 25 Aralık gününden bu yana büyük bir hit oldu ve şu anda Netflix'in Türkiye'deki en iyi 10 listesinde 1 numara.

Lansmanının ardından Netflix, İngiliz Moda Konseyi (British Fashion Council) ile ortaklığını duyurdu ve diziden ilham alan kraliyet kıyafetleri yaratmak için üç genç akademisyeni görevlendirdi. Akademisyenler modern zamanın dedikodu sütunlarına layık muhteşem dönem kostümleri yaratmak için tasarımcı Richard Quinn tarafından yönlendirildi.

Son tasarımlar dizinin yıldızları tarafından giyildi; Daphne Bridgerton'ı canlandıran Phoebe Dynevor, Penelope Featherington'ı canlandıran Nicola Coughlan, Eloise Bridgerton'ı canlandıran Claudia Jessie, Lady Danbury rolündeki Adjoa Andoh ve Kraliçe Charlotte'u oynayan Golda Rosheuvel. Oyuncu kadrosu Amber Pinkerton tarafından fotoğraflandı.

British Fashion Council Ticari Direktörü Gemma Juviler şunları söyledi: "Bu yıl İngiliz moda endüstrisi için en zor yıllardan biri oldu. Yetenekli tasarımcılarımızı yılın en büyük şovlarından birinde çalışmaları için desteklemek üzere Netflix ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Netflix ile yapılan bu işbirliği, modanın televizyonda oynadığı hayati konumu gösteriyor. Oyuncuların karakterleri, akademisyenlerimizin kampanya çekimleri için güzelce tasarlanmış görünümleriyle hayata geçirildi."

"2018'de Kraliçe II. Elizabeth Ödülü'ne layık görülen Richard Quinn, tasarım sürecinde akademisyenlere rehberlik etmede önemli bir rol oynadı. BFC'nin ağının gücünü ve bu ortaklıkta eğitimin önemini gösterdi."

Bridgerton, Regency London'ın acımasız evlilik sezonuna beklenen başlangıcını yapmaya hazırlanan güçlü Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'u takip ediyor. Daphne, zenginlik veya statüden ziyade aşk için evlenmeyi ümit ederken, Lady Whistledown (Julie Andrews tarafından seslendirilen) tarafından yazılan yüksek sosyete skandalı sayfası kısa süre sonra Daphne hakkında suçlamalara yol açar.

Shondaland ve yaratıcısı Chris Van Dusen imzalı drama Julia Quinn'in en çok satan romanlarına dayanıyor, bu yüzden hayranlar ikinci bir sezon için bol miktarda malzeme olmasını umuyor.