Kopenhag Moda Haftası Sadece Dijital Olacak
MODA

Kopenhag Moda Haftası Sadece Dijital Olacak

Kopenhag Moda Haftası'nın sadece dijital olarak gerçekleştirileceği açıklandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ocak 2021

Kopenhag Moda Haftası organizatörleri, Covid-19'un gelişimi ve son kısıtlamalar nedeniyle, Şubat ayındaki gelecek baskının planlandığı gibi gerçekleşeceğini ancak umulduğu gibi hibrit bir format yerine sadece dijital olacağını doğruladı.

Aralık ayında, Kopenhag Moda Haftası'nın 2-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşeceği ve 33 markanın önümüzdeki Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonlarını fiziksel ve dijital sunumların bir kombinasyonu halinde sergileyeceği açıklamıştı. Ancak Danimarka'daki uzun süreli Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle moda haftası artık yalnızca dijital baskı olarak devam edecek.

Kopenhag Moda Haftası CEO'su Cecilie Thorsmark yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Covid-19'un mevcut gelişimi nedeniyle, bu sefer ticaret fuarları da dahil olmak üzere tüm fiziksel etkinlikleri iptal etmek zorunda kaldık. Kopenhag Moda Haftası'nın gösteri programı ve söyleşi programı sanal olarak da olsa hala aynı. Kesinlikle istenmese de, bu inkar edilemez bir şekilde yapılacak doğru şey ve bunun yerine Ağustos 2021 moda haftasında fiziksel olarak tekrar buluşabilmeyi dört gözle bekliyoruz." dedi.