Aradığınız Bottega Veneta'ya Ulaşılamıyor
MODA

Aradığınız Bottega Veneta'ya Ulaşılamıyor

"Üzgünüz, bu sayfaya ulaşılamıyor." - hayır, Bottega Veneta sizi engellemedi, marka Instagram dahil tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ocak 2021

Bottega Veneta büyük beğeni toplayan İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu sunmasından kısa bir süre sonra dün sosyal medyaya veda etti. Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarını silen Bottega Veneta, bunu yapan ilk moda markası olarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Son yıllarda İtalyan lüks moda markasının canlanmasında en büyük rolün sosyal medya fenomenlerinde ve moda editörlerinde olduğunu düşünürsek, Bottega Veneta'nın neden böyle bir yol izlediği biraz kafa karıştırıcı. Daniel Lee yönetimindeki markanın Instagram hesabında 2,5 milyon takipçisi ve 1,9 milyon postu bulunuyordu.

İlginç bir şekilde, Lee'nin kendisinin hiç Instagram hesabı olmadı ve mütevazı tasarımcı, onun odak noktası olmadığını defalarca açıkça belirtti. Lee'nin şimdiye kadar net bir noktaya odaklanarak - tam da Bottega'sından ne bekleyeceğimizi bildiğimizi düşündüğümüzde - sosyal medyadan uzaklaşması (özellikle markalar giderek buna bağımlı hale geldiğinde) dikkat çekici bir duruş olarak algılanabilir.

Peki sosyal medyadan uzaklaşmak yeni lüks olur mu?

Sosyal medya olmadan var olan milyar dolarlık bir marka fikri heyecan verici bir şekilde orijinal. Belki de Bottega'nın silinmesi gizli lüksün nihai eylemidir - artık kesinlikle ağızdan ağza dolaşan bir marka olacak. Sadece bir markanın hayranları bunun hakkında gönderi paylaşıyorsa, belki de sektörün her yerinde bir sır gibi hareket edecek ve markanın ürünleri tüketicinin beğenisine göre organik olarak ortaya çıkacak (bunu hayal edin!), gerçek kurumsal hesap.

Bottega Veneta'nın "kariyer" alt sitesi son bir ipucu sunuyor. Bir aydan fazla bir süre önce, marka küresel bir sosyal medya yöneticisi için ilan yayınladı. Bu, yeni bir döneme hazırlık için dijital bir temizlik mi? Yoksa 2021'in yeni sosyal medya stratejisi tamamen ortadan kaybolmak mı? Cevap ne olursa olsun, muhtemelen Instagram'da bulamayacaksınız.