Alber Elbaz, AZ Factory'nin İlk Koleksiyonunu Tanıttı
MODA

Alber Elbaz, AZ Factory'nin İlk Koleksiyonunu Tanıttı

Alber Elbaz, beş yılı aşkın bir süre sonra ilk moda tasarımlarını Paris Couture Week kapsamında tanıttı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ocak 2021

Ünlü tasarımcı Alber Elbaz, moda dünyasına dönüşünü mizahı ve kalbiyle tamamen işaretledi. Elbaz'ın start-up şirketi AZ Factory dağıtım, iletişim ve kapsayıcılıkta yenilik yapmayı hedefliyor.

Tasarımcı, Compagnie Financière Richemont ile ortak girişim olan start-up için yol gösterici ışığının İsviçreli lüks grubunun başkanı Johann Rupert'ten geldiğini söyledi. Elbaz, markasının yeni koleksiyonu için 25 dakikalık filmin çekimleri sırasında 'Mutlu ol' diyor.

Elbaz, Richemont ile ortak girişimi başlattıktan birkaç ay sonra pandemi ortaya çıktığındai kendine modanın hala önemli olup olmadığını sorduğunu itiraf etti. Ve cevap yankılanan bir evetti "Çünkü bu, yan etkileri olmadan daha iyi hissetmenin bir yolu" dedi.

Koleksiyon dört ürün öyküsünden oluşuyor; "MyBody" Elbaz'ın trikolarla yaptığı Little Black Dress'i yeniden tasarlaması; "Switchwear", çeşitli kapüşonlular, bodyler ve diğer günlük giyim stilleri; "SuperTech-SuperChic", eko-boyalı naylon mikro elyaflardan yapılan bir spor giyim seçkisi; ve "Pointy Sneaks", sivri uçlu bir sneakers ile spor ayakkabılar arasında çapraz olan ayakkabılar.