Amanda Gorman Moda Dünyasına Adım Attı
MODA

Amanda Gorman Moda Dünyasına Adım Attı

Joe Biden'ın yemin törenindeki performansıyla dünya çapında üne kavuşan genç şair Amanda Gorman, modellik ajansıyla anlaşma imzaladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ocak 2021

2017'de henüz 18 yaşındayken ABD'nin ilk Ulusal Gençlik Şairi Ödülü'nün sahibi olan Amanda Gorman, Joe Biden'ın yemin töreninde kendi şiirini okuyarak birlik ve beraberlik çağrısı yapmıştı.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın yemin törenine 'Tırmandığımız Tepe' isimli şiiriyle damga vuran 22 yaşındaki şair Amanda Gorman, dünyanın en büyük modellik ajanslarından IMG Models ile anlaşma imzalayarak moda dünyasına giriş yaptı.

Kate Moss, Gisele Bündchen, Selena Gomez, Naomi Osaka, Gigi ve Bella Hadid gibi dünyaca ünlü isimlerin de çalıştığı ajans IMG Models ile anlaşmaya varan Gorman için editoryal fırsatlar ve marka işbirlikleri olacağı belirtildi.

Amanda Gorman'ın Joe Biden'ın yemin töreninde okuduğu şiir sonrasında Instagram'daki takipçi sayısı 20 binden 2,2 milyona, Twitter'daki takipçi sayısı da 90 binden 1,1 milyona çıktı. Amanda Gorman, şiirinde kendisini "Ataları köle olan, bir bekar anne tarafından büyütülen ve bir gün başkan olma düşü kurabilen siyah sıska kız" olarak tanımlıyor.

Gorman, "Güçlü bir kalemi ve kocaman bir kalbi olan Siyah bir kadınım ve görünüşümün bu gururu yansıtmasını seviyorum. Çiçeklerle işlenmiş yüksek sesle, muhteşem görünümlü elbiseleri seviyorum." diyor.

Öte yandan, ilk kitabını 2015'de yayımlayan Gorman'ın kitaplarının da Amazon'da 'çok satanlar' listesine girdiği görüldü.