Versace, Milano Moda Haftası'nda Yer Almayacak
MODA

Versace, Milano Moda Haftası'nda Yer Almayacak

İtalyan moda evi Versace, yeni bir formatı tercih ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Şubat 2021

Versace, bu ay Milano Moda Haftası programında yer almayacağını ve ilk kez tamamen dijital bir konseptte sunulacağını duyurdu.

İtalyan moda devi, 5 Mart'ta vizyona girecek bir filmle erkek ve kadın 2021 Sonbahar/Kş koleksiyonlarını bir arada sunacağını açıkladı.

Milano Moda Haftası 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ve Paris şovlarının hemen ardından başlayacak. Bununla birlikte, Versace sunumu Paris Moda Haftası sırasında gerçekleşecek olsa da, şirket şehirle hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.

Donatella Versace "Dijital bir etkinlik olmanın avantajları vardır. Bunlardan biri, doğru an olduğunu düşündüğünüz anda izleyicilerinizle bağlantı kurma olasılığıdır." diyor. Baş yaratıcı yönetici, Versace'nin Milano Moda Haftası'yla olan ilişkisinin sağlam kaldığını ve bu karardan etkilenmeyeceğini de sözlerine ekledi.

"Moda bir sanattır ve bazen tam olarak çiçek açması için olağan yolun dışında işlemesi gerekir." ifadelerini kullanan Donatella Versace; "Milano Moda Haftası'ndan birkaç gün sonra Sonbahar 2021 koleksiyonunu sunma kararı, Versace'nin Camera della Moda'nın gururlu bir üyesi olmaya devam etmesini, markanın her zaman İtalyan moda sisteminin önemli bir oyuncusu ve büyük bir destekçisi olacağı gerçeğini etkilemiyor." açıklamasında bulundu.

Versace'nin geleneksel moda haftası takviminden çıkma kararı, geçen yıl aynı kararı alan bir dizi markanın en sonuncusu. Koronavirüs salgını programları alt üst ederken, bazı moda evleri de sürdürülebilirlik nedeniyle geleneksel İlkbahar/Yaz ve Sonbahar/Kış hazır giyim formatından uzaklaşmayı seçti.