Bottega Veneta Tüm Sosyal Medya Hesaplarının Neden Sildiğini Açıkladı
MODA

Bottega Veneta Tüm Sosyal Medya Hesaplarının Neden Sildiğini Açıkladı

Ocak ayının başlarında, İtalyan markası Bottega Veneta aniden tüm sosyal ağlardan kayboldu, hesapları silindi. Aynı zamanda marka yönetiminden de herhangi bir açıklama gelmemişti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Şubat 2021

Yetkili moda yayınları, koronavirüs salgını ile mevcut durumda, sınırların kapanması ve dünyadaki genel istikrarsız durumla birlikte tamamen çevrimdışı olmanın oldukça tuhaf göründüğünü söylüyordu. Sonunda, bir aydan fazla bir süre sonra, marka yönetimi sessizliği bozmaya ve kararını açıklamaya karar verdi. Bottega Veneta'nın da içinde bulunduğu Kering Holding'in CEO'su François-Henri Pinault, böyle bir hareketin markanın yeni dijital stratejisinin bir parçası olduğunu açıkladı. Ona göre, marka sosyal ağlardan ayrılmadı, sadece onları farklı bir şekilde kullanacak. "Yeni konumlandırmaları nedeniyle Bottega, temsilcilerine ve hayranlarına daha fazla güvenmeye karar verdi ve onlara çeşitli sosyal ağlarda marka hakkında konuşmaları için içerikler üretecek.

Peki, çevrimiçi iletişim kanalları birçok marka için şu an neredeyse tek kanal olmuşken böylesine bir strateji nasıl işliyor? Pino'ya göre oldukça başarılı. Kering CEO'su, "Bir buçuk ay sonra, çok dikkatli çalıştığımız Bottega Veneta'nın görünürlüğü açısından bunun çok ikna edici olduğunu söyleyebilirim" dedi. Ayrıca, holdingin bir üyesi olan her markanın (Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga) kendi konumlandırmasına ve kendi çalışma yöntemlerine sahip olduğunu, bu nedenle diğer "servislerinin" İtalyan markası örneğini takip etmeyeceğini ekledi .