Arzu Sabancı Studio
MODA

Arzu Sabancı Studio

Style Bazaar: Rahatlama Zamanı

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2021

Koleksiyonunuzda spor giyime öncelik verme nedeniniz nedir?
Değişen hayat şartlarının, benim ve gözlemlediğim kadarıyla çevremdeki insanların artık daha rahat ve casual giyimi tercih etmesinin bunda büyük rolü var.Yaşadığımız pandemi sürecinin, evlerde bu kadar kalmanın, çıkabildikçe doğada vakit geçirmenin bu kararıma katkısı olduğunu söyleyebilirim.

Koleksiyon nasıl bir karaktere sahip?

Giyim tarzımda belirli renklere takılı kalmamayı tercih ediyorum. Bu sebeple, koleksiyonun da tıpkı yaşam gibi çok renkli bir görünüme sahip olmasını istedim. Her renk farklı kombinlerle farklı etkinliklere hitap edebiliyor. Bu çeşitliliğin koleksiyonda bolca yansıtıldığını düşünüyorum.

Tasarımlarınızın öne çıkan özellikleri neler?

Arzu Sabancı Studio aslında benim tasarım ve yaşam stilimi yansıtan çatı bir marka. İlk olarak Activewear ile başlamış olsam da her yaştan kadına,günümüzün dinamiklerinde kendini hem farklı hem de özel hissettirecek bir koleksiyon bütünü olarak düşünülebilir. Activewear tasarımlarında renkler, rahatlık ve kumaş kalitesi ön planda. Şu an yaşadığımız dönem gereği her şey ne kadar sadeleşse de hayatımız renksiz olamaz. Seçilen renkler benim de ruh halimi her daim yükseğe taşıyan, en önemlisi kendimi iyi hissetmemi sağlayan pantonelerden.

Moda, casual wear ile daha gerçekçi bir dünyaya adım atıyor diyebilir miyiz?


Modanın, defile ve sahnelerde gördüğümüz kadarıyla farklı bakış açılarını savunduğunu gözlemlesek de hiçbir zaman gerçek dünyadan uzaklaşmadığını düşünüyorum. Sokak modası yıllardır bize farklı kombinleri ve stilleri kucaklayabileceğimizi kanıtlıyor. Özellikle rahat bir giyim stilinin tabulara karşı geldiğini; kişi her ne içinde iyi ve rahat hissediyorsa, onu kendi diliyle moda dünyasına adapte edebileceğini düşünüyorum.

Sizce casual giyim pandemi ile öne çıkan bir trend mi, yoksa modada kalıcı mı?

Spor ve rahat giyim stili pandemi öncesinde de moda dünyasını etkisi altına almıştı. Eskiden giydiğimiz kadar stiletto giymiyorduk.Hızlı ve değişen yaşam şekline ayak uydurmak için kadınlar hem rahat hem şık olabilecekleri alternatifleri tercih ediyorlardı.Tabii ki pandemi bu süreci hızlandırdı.Artık dışarı çıkarken veya arkadaşlarımızla buluşurken daha rahat kombinleri tercih etme eğilimindeyiz. Bu bakış açısının ve yaşam tarzının gelip geçici olduğuna inanmıyorum. Biz kadınlar şıklığımızdan yine ödün vermeyeceğiz ama şıklığa bakış açımız değişmiş olacak.