Rahatlama Zamanı: Aslı Acar & Gamze Keklik Bassigue
MODA

Rahatlama Zamanı: Aslı Acar & Gamze Keklik Bassigue

Pandemiyle birlikte modanın ihtişamdan ibaret olmadığını bir kez daha fark ettik. Yükselişteki casual wear geçici bir trend mi, kalıcı bir stil ifadesi mi? Koleksiyonlarında konfora odaklananlara sorduk. Bade Çakar

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Şubat 2021

Bassigue için rahatlık hep ön plandaydı, pandemi döneminde koleksiyonda değişiklik yaptınız mı?

Biz bir seyahat markasıyız aslında, amacımız insanlara seyahat ederken rahat ama şık görünebilecekleri eşofman setleri sunmak. Bu dönemde setler sadece seyahat araçlarından evlere taşındı.

Koleksiyon nasıl bir karaktere sahip?

Bize ve Bassigue koleksiyonlarına yolculuklar ilham veriyor. Farklı şehirleri gezdikçe, gördükçe etkileniyor, ilham alıyor ve tasarlıyoruz. Ancak seyahat etmenin geçici olarak kısıtlandığı pandemide, son koleksiyonumuz Daydreaming için bize kendimizi iyi hissettiren şehirlerden ilham aldık.

Eşofman denince akla çok komplike bir görünüm gelmiyor. Casual wear'de tasarımın önemi nedir?


Bizce çok önemli. Her sezon sadece eşofman takımlar tasarlıyoruz. Farklılaşmamız için hayal gücümüzü iyi kullanmamız ve sürekli yenilik peşinde koşmamız gerekiyor. Bir sezon denim gabardin kumaş ile eşofman kumaşlarımızı birleştiriyor;yarı jean, yarı eşofman yapıyoruz. Başka bir sezon farklı yıkama ve boyama tekniklerine odaklanıyoruz. İmza görüntüler yaratmak çok önemli. Her sezon farklılık katmazsanız, bu kadar kalabalık bir sektör içinde ayrışmanız kolay olmuyor.

Casual, athleisure, active... Bu stiller neden yükselişte?

Artık hepimiz biraz rahatlamak istiyoruz.Yaşadığımız toplumlar bize hep nasıl giyinmemiz gerektiğini sessizce öğretti.Normalde "kabul edilmeyecek" görünümler şimdi moda. Global bir virüs gibi daha büyük bir sorunla karşılaştığımızda, aslında küçük ve belki de gereksiz kaygılarımızdan kurtulmaya başladık. Önceliği kendimize verdiğimiz için artık hayatımızda rahatlık ön planda.