Bottega Veneta Sosyal Medyada Kaybolmaya Devam Ediyor
MODA

Bottega Veneta Sosyal Medyada Kaybolmaya Devam Ediyor

Bottega Veneta Asya'daki Sosyal Medyayı Hesaplarını Kapattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Şubat 2021

Bottega Veneta, sosyal medyadan kaybolmaya devam ediyor. Marka Asya'daki sosyal medya hesaplarını hiçbir açıklama yapmadan kapattı. Diğer sosyal medya kanallarıyla birlikte 270.000 takipçisi olan Bottega Veneta'nın Weibo hesabı aniden kapatıldı. Bu, markanın birkaç ay önce tüm Batı sosyal medya kanallarını kapatmasının ardından gerçekleşti.

Bottega Veneta'nın ana şirketi Kering'in dördüncü çeyrek sonuçlarını yayınlamasının ardından, başkanları ve CEO'su François-Henri Pinault, Bottega Veneta'nın dijital stratejisi hakkında özel olarak bir açıklama yaptı: "Dijital iletişim stratejisiyle ilgili olarak, sosyal ağlardan kaybolmuyor - sadece onları farklı şekilde kullanmak. Bottega, konumlandırmasına uygun olarak, marka hakkında konuşmak için ihtiyaç duydukları materyali çeşitli sosyal ağlar aracılığıyla onlara sunarak, marka adına konuşmak yerine marka adına konuşmalarına izin vererek, büyükelçilerine ve hayranlarına daha fazla yaslanmaya karar verdi."

Pinault, sosyal medya kanallarında daha fazla hayran sayfasının yaratılmasıyla Bottega Veneta'nın görünürlüğünü artırdığını söyleyerek, bu benzersiz stratejinin marka için işe yaradığı görünüyor. Sosyal medya varlığının olmaması, markanın satışları veya moda yayınlarından medyanın ilgisi üzerinde olumsuz bir etki yaratmadı.