Gucci'den 12 Dolarlık Sanal Sneaker
MODA

Gucci'den 12 Dolarlık Sanal Sneaker

Gucci'nin yeni spor ayakkabıları sadece 12 dolara mal olsa da onları asla giyemeyeceksiniz!

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mart 2021

Gucci artırılmış gerçeklik şirketi Wanna ile işbirliği yaparak 12 dolarlık Alessandro Michele tasarımı sanal sneaker modellerini satışa çıkardı.

İtalyan lüks mode evi Gucci, deneysel hamleler yapmaya devam ediyor. Moda teknolojisi şirketi Wanna ile iş birliği yapan Gucci, uygulamasında 11,99 ABD doları veya Wanna'nın uygulamasında 8,99 ABD doları karşılığında satın alınabilen bir dijital spor ayakkabıyı piyasaya sürüyor.

Yaratıcı yönetmen Alessandro Michele tarafından tasarlanan spor ayakkabı, aynı zamanda, spor ayakkabıların ve saatlerin dijital donanımları için 3D modeller oluşturmak için artırılmış gerçeklik (AR) kullanma konusunda uzmanlaşmış, Belarus merkezli Wanna'nın ilk orijinal dijital ürünü.

Şimdiye kadar, uygulamanın teknolojisi Reebok, Farfetch, Puma ve Snapchat tarafından tüketicilerin sanal denemelerle nasıl etkileşim kurduğunu test etmek ve belki daha da önemlisi, artırılmış gerçeklik kullanarak yeni ürünlerle kendi fotoğraflarını çekmek için kullanıldı.

Marka daha önce, spor ayakkabı kataloğunu AR denemeleri için dijitalleştirmek ve markanın kendi Gucci uygulamasındaki yetenekleri entegre etmek için Wanna ile çalıştı.

Wanna kurucu ortağı ve CEO'su Sergey Arkhangelskiy, dijital moda pazarına güveniyor ve şirket, ayakkabı ve saatlerin ötesine geçip giysiye doğru genişlemeyi düşünüyor. Ayrıca, Wanna gibi artırılmış gerçeklik teknolojisinin markalara ve perakendecilerin online mağazalarına daha fazla entegre edileceğini tahmin ediyor.