Kenzo Takada'ya Saygı Duruşu
MODA

Kenzo Takada'ya Saygı Duruşu

Felipe Oliveira Baptista imzalı Kenzo Sonbahar/Kış 2021 koleksiyonu Kenzo Takaya saygı duruşu niteliği taşıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mart 2021

Felipe Oliveira Baptista'nın Kenzo'nun Sonbahar Kış 2021 gösterisi çok sayıda yüksek notayla açılıyor. Koşullar göz önüne alındığında bu neredeyse şaşırtıcı; ne de olsa bu, Kenzo Takada'nın geçtiğimiz Ekim ayında COVID-19'dan ölmesinin ardından gösterilen ilk koleksiyon.

Kenzo Takada, 4 Ekim 2020'de vefat etti. Haber ani, ani ve beklenmedikti. İnternet anında Kenzo'nun işinin ve hayatının, fotoğrafları ve videolarıyla doldu. Felipe Oliveira Baptista, Kenzo'nun ardından oluşturduğu ilk koleksiyonda işinin ve inanılmaz vizyonunun bir kutlamasını yapmak istedi.

Oliveira, keder veya umutsuzluğun bir hatırlatıcısı olmaktan çok, bu koleksiyona Takada'nın özgürlüğünü, neşesini ve mirasını kutlamak olarak baktı. Baptista Sonbahar/Kış 2021 şov notlarında "Kenzo'nun şaşırtıcı mirasına kibar ve saygılı bir bakıştan yeni bir şey çıkamaz" diye yazdı. Kenzo'nun 70'ler ve 80'lerdeki ilk şovlarının videolarından ve her iki arşivinden de seçilmiş parçalardan ilham aldı. Ortaya çıkan şey, harekete ve olasılığa dayalı bir koleksiyon oldu.

Markanın filmi, geniş paçalı pantolonlar, battaniyelerle karıştırılabilecek kadar büyük mantolar ve eşarplar içinde yüzen küçük bir model grubuyla açılıyor. Canlı yeşil, pembe, kırmızı ve maviden oluşan bir palette, elektrik ritmine karşı dönüp duruyorlar. Sanki uzaktan bir parti izliyormuşsunuz hissi veriyor ve herkesin dünyada hiç umursamadan en iyi zamanı geçirdiği bir yer oluşuyor.