Erdem ile Universal Standard'ın Kapsayıcı Denim Koleksiyonu
MODA

Erdem ile Universal Standard'ın Kapsayıcı Denim Koleksiyonu

Erdem Moralıoğlu, Universal Standard ile yüksek moda anlayışıyla her boyutta bir koleksiyon için ortaklık kurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Nisan 2021

Yeni koleksiyon, tasarımcının modada kapsayıcılığa olan bağlılığını kanıtlıyor.

Erdem, tasarımcının etiketini herkes için erişilebilir hale getirme konusundaki devam eden taahhüdünün bir parçası olarak, boyutu kapsamlı bir marka Universal Standard ile birlikte çalıştı. İşbirliği, İngiltere'nin 4-36 bedenlerinde mevcut beş denim parçasından oluşuyor.

İlkbaharın ani gelişi için ideal olan Erdem'in imzası çiçek motifli bir takım, üç kot pantolon, bir kot etek, bir elbise ve gömlekten oluşuyor. Tüm stiller, tasarımcının "taze ve modern" olarak tanımladığı sorunsuz beyaz renkte de mevcut.

Erdem, kısa süre önce beden aralığını İngiltere'de 22'ye kadar genişletti ve bu durum, modayı demokratikleştirdiği için uzun süredir övülen ABD markası Universal Standard ile görüşmelere yol açtı. Moralıoğlu, "Yaptıklarına hayran kaldım ve kapsayıcılık konusundaki sohbeti sürdürmeye istekliydim. Sektör, kapsayıcı boyutlandırmaya çok yavaş adapte oldu. Ve modada geçmişte olduğundan çok daha fazla farklı şekil ve boyutları kutlayan olumlu bir değişim olduğunu düşünmeme rağmen, çok daha fazla şey yapılması gerekiyor." dedi.

Erdem, büyük beden kadınlara yönelik tasarımında bir fark olmadığını söyledi. "Aynı yaklaşım; bir şeyi güzelce kesmek ve mükemmel çalıştığından emin olmak her boyut için önemlidir" diyor.