Lena Dunham'dan Büyük Beden Tasarımlar
MODA

Lena Dunham'dan Büyük Beden Tasarımlar

Oyuncu ve yazar Lena Dunham, büyük beden kadınlar için modadaki engelleri yıkmaya yardımcı olmak istiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Nisan 2021

Lena Dunham, 11 Honoré ile beş parçalı bir kapsül koleksiyonunu piyasaya sürerek moda endüstrisinde de hamleler yapmaya başladı. Aktris ve yazar, markanın ilk ünlü ortağı oldu ve büyük beden kadınların moda endüstrisinde, özellikle de perakende sektöründe hala karşılaştığı bazı engelleri yıkmaya çalışmayı ve yardım etmeyi umuyor. Dunham, büyük beden kadınlar hakkındaki yanlış algıları ve gereksiz yargıları durdurmak istediğini söyledi.

"Büyük bedenler hakkında çok fazla yargı var ve bence bu yargılardan biri, büyük bedenli kadınların daha aptal olduklarının söylenmesi ," dedi. " 'Çok yiyorlar ve kendilerini nasıl durdurulacağını bilmiyorlar. Zayıf kadınlar, iradelerine sahip çıkabilirken büyük bedenli kadınlar bunu yapamıyor. Büyük bedenli kadınlar kendileri için kötü olan şeyleri yapmaya devam ediyorlar' söylencesi gibi aptalca bir yargı.''

"Kıvrımlı olmanın kutlanması gereken bir özellik olduğu mesajını göndermek istiyorum, basitçe bu durumu idare etmek değil, ya da örtbas etmeyeceğim, gerçekten şanslısın," diye ekledi. "Uzun zamanımı aldı, ama bedenimin bir enginlik, bolluk, mevcudiyet hikayesi anlatmasına bayılıyorum. Ve bu benim bedenim ve bunun için bir ömür boyu bedenimden özür dilemeyeceğim, bunu yaparken de 'İşte buradayım' diyen bir kıyafetle kutlayacağım. "

Koleksiyon, hepsi de adını Manhattan'ın Dunham'ın büyüdüğü SoHo'daki yerlerden alan baskılı elbise, sarı gömlek, kolsuz bluz, etek ve blazerden oluşuyor.