İngiliz Moda Konseyi'nden Moda Öğrencilerine Destek
MODA

İngiliz Moda Konseyi'nden Moda Öğrencilerine Destek

İngiliz Moda Konseyi (British Fashion Council), Birleşik Krallık'taki moda öğrencilerini pandemi karşısında desteklemeyi ve sektördeki israfı azaltmayı amaçlayan bir topluluk eylem projesi olan Öğrenci Kumaş Girişimi'ni başlattığını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Nisan 2021

British Fashion Council, girişimin öğrencileri BA moda derecelerini tamamlarken desteklemeyi hedefliyor. Aynı zamanda kolejlerin Birleşik Krallık'ta moda eğitiminin ön saflarına sürdürülebilirlik getirmesine yardımcı olmayı planlıyor.

Victoria Beckham, David Koma, Gabriela Hearst, Paul Smith, Barbour, Craig Green ve River Island da dahil olmak üzere yirmiden fazla marka ve perakendeci girişime katıldı ve 33 kolejdeki moda öğrencilerine deadstock ve istenmeyen kumaşlar dahil olmak üzere materyaller bağışladı.

British Fashion Council CEO'su Caroline Rush yaptığı açıklamada şunları söyledi: "British Fashion Council'ın önceliklerinden biri, moda tasarımında mükemmelliği desteklerken sektörü döngüsel bir moda ekonomisine doğru ilerlemeye teşvik etmektir. İsrafı telafi etmeyi yönetirken ihtiyacı olan öğrencilere yardım edebilmek, endüstri çapında işbirliğinin gücünün önemli bir örneğidir." dedi.