Met Gala 2021'in Teması Açıklandı
MODA

Met Gala 2021'in Teması Açıklandı

Modanın en ünlü gecesi, iki bölümden oluşan bir etkinlikle kaybedilen zamanı telafi edecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Nisan 2021

Bir sonraki Met Gala'nın tarihi onaylandı: 13 Eylül 2021.

Metropolitan Museum of Art Kostüm Enstitüsü, Met Gala'nın bu yıl salgın nedeniyle bir aradan sonra geri dönüş yapıp yapmayacağına dair merakla beklenen soruyu yanıtladı. Kısa cevap? Evet. Ancak işler biraz farklı görünecek.

Instagram sponsorluğunda, artık çok bölümlü etkinlik, her biri kendi özel odağı olan iki sergiden oluşacak. Her ikisi de Amerikan modasının kapsayıcı temasıyla uyumlu olacak. "Amerika'da: Moda Sözlüğü" başlıklı ilk bölüm 18 Eylül'de gösterilmeye başlayacak. Bir topluluk olarak sektör hakkında konuşma şeklimizi ve onu çevreleyen genel kelimeleri keşfetmeyi planlıyor.

5 Mayıs 2022'de sergilenecek olan ikinci bölüm "Amerika'da: Moda Antolojisi" 'bu alanların karmaşık ve katmanlı geçmişleriyle ilgili anlatılar sunarak' Amerikan modasının zaman çizelgesini yıkacak.

Kostüm Enstitüsünden Sorumlu Wendy Yu Küratörü Andrew Bolton, "Pandemi nedeniyle, evlerimizle olan bağlantılar, giysilerimizle olan bağlantılar gibi daha duygusal hale geldi" dedi. "Amerikan modası için bu, pratikliğe karşı duyarlılığın artması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Elbette sergiler modanın büyük gecesi MET Gala ile başlayacak. Sergilerin birinci bölümü 1948'den bu yana ilk kez 13 Eylül Pazartesi günü kutlanacakç Orijinal takvime geri dönüldüğünde ikinci gala 2 Mayıs 2022'de gerçekleşecek.

2020 Met Gala, artan COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle ertelendi ve nihayetinde birkaç ay sonra resmi olarak iptal edildi.

Amerikalı moda severler 5 Eylül 2022'ye kadar serginin her iki bölümünü de boş zamanlarında yakından görebilir.