Sudi Etuz Sonbahar/Kış 2021 ile Dijital Gerçeklik
MODA

Sudi Etuz Sonbahar/Kış 2021 ile Dijital Gerçeklik

Şansım Adalı markası Sudi Etuz’un SK21 koleksiyonunu dijital olarak gerçekleşen Fashion Week Istanbul kapsamında modaseverlerin beğenisine sundu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Nisan 2021

Koleksiyon Asya florasına, Türk mitolojisine ve "Arcade" oyun dünyasına digital bir övgü niteliği taşıyor. Moda distopyası ile Şansım, SK21 Koleksiyonu ile bizi bir "underground arcade" yolculuğuna çıkarıyor. Zihnimizi siber oyun dünyasına taşırken, renkleriyle bizi dijital gerçekliğe götürüyor.

"En büyük hayallerimden biri yerel mirasımız rotalarından biri olan Asya'yı keşfetmek, modern kültürün derinliklerine gerçek bir yolculuk yapmaktı. Pandemi, fiziksel olarak bunu deneyimlememize engel olsa da, Sudi Etuz bu hayali kendi dijital yolculuğunu icat ederek gerçekleştiriyor." Şansım Adalı

Kültürlerarası bir elçi niteliği de taşıyan koleksiyon, Türk mitolojisindeki Orta Asya kültürlerinin izlerini harmanlıyor. Antik Türk kültüründe, dünyanın bir ya da daha fazla ejderha tarafından döndürüldüğü yani "evrildiği" düşünülürdü. "Kainat, var olan her şeyin tümü" anlamını tasıyan 'Evren' sözcüğü de etimolojik olarak kökenini ejderha (eviren ) kelimesinden almıştır.

Sudi Etuz, Asya coğrafyasından bize taşınan tüm bu tarihi öğeleri Türk kökenli bir katman halinde koleksiyona taşıyor. Yer altı oyunlarından, Japonya'nın simgesi Sakuralara (kiraz çiçeği), Aikido hareketlerinden evreni temsil eden ejderhalara kadar Asya desenleri Türk mitolojisi ile harmanlanarak koleksiyonda hayat buluyor.

Sudi Etuz Sonbahar Kış 21 koleksiyonu; yumuşak el örgüsü üstler, geniş kesim paçalar, "oversize" kalıpta %96 geri dönüştürülmüş kumaşlardan sürdürülebilir denim pantolonlar, kimono puf montlar, maksi boy "oversize" kabanlar, ipek baskı gömlekler ile markanın sokak modası tarzını akıllı hazır giyim tasarımlarıyla birleştiriyor. Markanın kişiselleştirilmiş "street couture" dokusunu hazır giyimle birleştiren koleksiyon, Sudi Etuz "leisure" hissini dijital efektlerle veriyor.

Dijital illüstratif baskılar, çiçekler içindeki ejderhalar koleksiyonda multiplex dokular oluştururken, Sudi Etuz'un imzası haline gelen tülleri sürdürülebilir denim ler ve yün örgüler ile bütünleşmiş halde görüyoruz . Asya'nın manyetik bir alt kültür yansımasını gösteren koleksiyonda parlak fuşyalar, kırmızılar, koyu siyahlar, "mint" yeşiller, Asya coğrafyasına ve yerel Türk kökenlerindeki gerçek çeşitliliği ifade ediyor.