Moda Dünyası Alber Elbaz'ı Anıyor
MODA

Moda Dünyası Alber Elbaz'ı Anıyor

Efsanevi tasarımcı Alber Elbaz 59 yaşında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2021

Tasarımcı Alber Elbaz'ın Covid-19'la yaptığı savaşın ardından 59 yaşında hayata veda ettiği trajik haberin ardından moda dünyasından övgüler yağmaya başladı.

Ölüm haberini doğrulayan Richemont kurucusu ve başkanı Johann Rupert, "Sadece bir meslektaşımı değil, aynı zamanda sevgili bir arkadaşımı da kaybettim. Alber, endüstrinin en parlak ve en sevilen figürlerinden biri olarak haklı bir üne sahipti. Zekası, duyarlılığı, cömertliği ve dizginlenemez yaratıcılığı beni her zaman etkiledi. Olağanüstü sıcaklık ve yetenekli bir adamdı." dedi.

Dior'un kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri, "Onun ne kadar cömert, yetenekli ve sevgi dolu olduğunu asla unutmayacağım. Moda endüstrisinde beni evde hissettiren ilk kişiydi. En sevdiği kelime aşktı ve bu kelime ile onu her zaman hatırlayacağım." diye yazdı.

Tasarımcı Peter Dundas, Elbaz'ın ne kadar "yetenekli bir tasarımcı" ve "harika bir şovmen" olduğundan söz ederek şunları ekledi: "O her zaman çok arkadaş canlısıydı, tasarımcı arkadaşlarına destek veriyordu ve yollarımız kesiştiğinde birlikte olmak çok eğlenceliydi."

Giambattista Valli tasarımcının "güzel zihnini" ve "yaşam için çaba harcamadan geliştirdiği tavrını" hatırlarken, Erin O'Connor ne kadar "iyi, nazik, yaratıcı bir beyefendi" olduğunu anlattı.

Pierpaolo Piccioli, Instagram'da "Dün moda dünyası en büyük hazinesinden birini kaybetti ve ben gerçek, dürüst, özel bir arkadaşı kaybettim. Kreatif yönetmen olarak ilk adımımı attığımda, beni başka hiç kimsenin yapmadığı şekilde karşıladı. Renkli, ışıltılı ve yoğun yaşama sevincini yüksek sesle anlatan bir estetik yaratarak ruhunu işine aşılayabildi. Onu özleyeceğim, ancak yeteneğinin ne kadar büyük olduğunu ve güzellik vizyonunun, modaya insani yaklaşımının her zaman eşsiz kalacağını hepimize hatırlayacak eserinin mirasına hayranlıkla bakacağım. Ciao Alber, hepimize ilham vermeye devam et. Yaptığınız her şey için teşekkür ederim. Bizimle kalacak." diye yazdı.