Chanel Sürdürülebilirlik Üzerinde Çalışıyor
MODA

Chanel Sürdürülebilirlik Üzerinde Çalışıyor

Chanel, modadaki ürün ve süreçlerle ilgili yenilikleri hızlandırmak için Cambridge Üniversitesi ile birlikte çalışıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Nisan 2021

Chanel, CISL Sürdürülebilirlik Liderliği Enstitüsü ile üç yıllık bir ortaklık kurarak Cambridge Üniversitesi ile bağlarını güçlendiriyor.

Chanel yaptığı açıklamada, yeni bağlantının "özel sürdürülebilirlik eğitim programları, yenilikçi operasyonel projeler ve daha fazla katılım sağlamaya odaklanan burslar" içereceğini söyledi.

Chanel, kapsayıcı amacın "karbon emisyonlarının nasıl azaltılacağı ve önleneceği ve biyolojik çeşitlilik kaybının nasıl ele alınacağı dahil olmak üzere belirli ticari ve toplumsal zorluklara pratik sürdürülebilirlik çözümlerini geliştirmek" olduğunu belirtti.

Ortaklık, başlangıçta, bir eğitim ve sürdürülebilirlik liderlik programı oluşturmak ve her biri 18 aya kadar süren bir dizi inovasyon "sprint" dahil olmak üzere üç ana akışa odaklanacak. Her bir sprint, kilit soruları çerçeveleyecek ve üniversite genelinden içgörü ve uzmanlığı bir araya getirecek.

Chanel sürdürülebilirlik baş sorumlusu Andrea d'Avack, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sürdürülebilirlik, bugün toplumumuzun karşı karşıya olduğu kritik zorluklardan biri ve Chanel için önemli bir stratejik önceliktir. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden ve akademik enstitülerinden biriyle ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz."