En Popüler Moda Markaları ve Ürünleri
MODA

En Popüler Moda Markaları ve Ürünleri

Gucci en popüler marka olmaya devam ediyor, Nike sıralamalarda yükseliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Nisan 2021

Gucci, moda alışveriş platformu Lyst'in en son endeksine göre dünyanın en sıcak markası konumunu korurken, Nike dokuz sıra yükselerek ikinci sırayı aldı.

Lady Gaga ve Adam Driver'ın House of Gucci filminin setinde çekilen bir fotoğrafının yarattığı etkiyle İtalyan lüks marka Gucci, yılın ilk çeyreğinde internette popülerliğini korudu. Fotoğraf, Instagram'da 4,3 milyon beğeni topladı.

Nike, ilk eller serbest ayakkabıları Go FlyEase'nin piyasaya sürülmesi ve Nike'ın spor ayakkabılarını izinsiz kullanması nedeniyle müzik sanatçısı Lil Nas X ile yasal bir mücadele gibi haber değeri taşıyan anlarla birlikte fitness giyimine olan talebin devam etmesi sayesinde ikinci sırada yer aldı.

Bu çeyrekte bir diğer büyük kazanan, The Lyst Index'e ilk kez üçüncü olarak giren Dior oldu. Dağıtım modeli nedeniyle önceki baskılarda sıralamada yer almadı.

İlk 20'de yer alan en popüler 17 marka Balenciaga, Moncler, Prada, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Saint Laurent, Off-White, Versace, Burberry, Fendi, Valentino, Alexander McQueen, Loewe, Givenchy, Jacquemus ve Balmain oldu.

Ürünlere göre ayrıştırıldığında The North Face x Gucci GG kanvasceketi kadınların en gözde eşyasıydı onu, Hermès'in ikinci el Kelly çantası, Bottega Veneta Lug çizmesi, Prada yeniden baskı 2005 naylon çantası ve Attico Devon terlikleri izledi.

Erkek giyimde Adidas Yeezy 450 spor ayakkabı en üst sırada yer alırken, onu Moncler Gui yeleği, Prada logolu kova şapka, Nike Dunk Low spor ayakkabılar ve Arc'teryx Beta AR ceket takip etti.