LVMH Prize 2021 Finalistleri Belli Oldu
MODA

LVMH Prize 2021 Finalistleri Belli Oldu

LVMH Prize 2021 için birincinin eylülde belli olacağı dokuz aday açıklandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Nisan 2021

LVMH Ödülü, genç bir moda tasarımcısının kazanmayı hayal edebileceği en prestijli ödüllerden biri. Devam eden gelenek doğrultusunda organizasyon, dokuz moda tasarımcısının (genellikle sadece sekiz isim seçilir) ödüle aday olduğunu ve birincisinin Eylül ayında seçileceğini açıkladı.

2021 yarı finalistleri İngiltere, Amerika, Kolombiya, Arnavutluk, Çin, Fransa ve Güney Afrika'dan tasarımcıları içeriyor.

Finaldeki tasarımcıların bir kısmı şimdiden ev ismi olma yolunda ilerliyor. Buna, Ocak ayında ABD açılışında Başkan Yardımcısı Kamala Harris tarafından giyilen Christopher John Rogers ve bir süredir erkek giyiminde ismi duyulan İngiliz tasarımcı Bianca Saunders da dahil. Ayrıca ödül için: Charles de Vilmorin, Conner Ives, KidSuper's Colm Dillane, Kika Vargas, Lukhanyo Mdingi, Nensi Dojaka ve Rui Zhou yarışacak.

LVMH'den Delphine Arnault yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sağlık krizi bağlamında bu yıl tamamen dijital yarı final, tasarımcıların çalışmalarını sergilemek için yeni bir fırsattı. Yaratıcılıklarını, iyimserliklerini ve tepkiselliklerini selamlıyor, hepsini tebrik ediyorum.


Christopher John Rogers, Colm Dillane, Conner Ives, Bianca Saunders, Nensi Dojaka, Vargas

Bu yıl, 9 tasarımcı (2 eşit dereceli yarı finalist dahil) LVMH Ödülü'nün finalinde yarışmaya devam edecek. Finalistler Çin, Fransa, Güney Afrika, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden ve ilk kez Arnavutluk ve Kolombiya'dan geliyor. Özellikle büyük bilgi birikimlerini ve güçlü çevre duyarlılıklarını takdir ettim. "

Finalistlerden biri olarak seçilmekle ilgili yorum yapan İngiliz tasarımcı Bianca Saunders şunları ekledi: "İlk dokuzda olduğuma inanamıyorum. Bu kadar zor zamanlarda istikrarlı bir şekilde yükselen bir şirket olarak bu, markaya büyük bir destek sağlıyor. Böylesine prestijli bir ödülle tanınmak benim hayalimdi. Diğer yetenekli tasarımcılarla son aşamalarda olmak gerçekten harika! "

LVMH PRİZE FİNALİSTLERİNİN BELİRLENMESİ
Yarışma tarihinde ilk kez, halktan başvuran 1.900 aday arasından seçilen 20 yarı finalist arasından en sevdikleri tasarımcıyı seçmeleri istendi. LVMH, 32.000 kişinin oy kullandığını ancak halk oylamasını kimin kazanacağını açıklamadı.

Halka açık oylama, sekizinci baskı için finalistleri seçen 66 kişilik "uzman" panelinin bir üyesi olarak sayıldı.

Dokuz tasarımcı, Eylül ayında Louis Vuitton Vakfı'ndaki final için koleksiyonlarını jüriye sunacak.


Charles de Vilmorin, Lukhanyo Mdingi, Rui Zhou

LVMH PRİZE ÖDÜLÜ
Kazanan 300.000 avroluk bir ödül alırken, ikinci Karl Lagerfeld Ödülü 150.000 avro alacak ve her ikisi de bir yıllık mentorluk kazanacak.

Buna ek olarak, lüks holding, 2020 veya 2021'de mezun olan üç moda okulu mezununu ödüllendirecek. Bu ödül için başvurular 30 Mayıs'ta sona erecek. Kazananlar, grubun moda evlerinden birine bir yıl boyunca katılacak.

GEÇEN YIL ÖDÜL FİNALİSTLER ARASINDA EŞİT OLARAK DAĞITILDI
2020 yarışması Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi ve 300.000 euro'luk ödül fonunun büyük bir galibi yerine, para sekiz finalist Ahluwalia, Casablanca, Chopova Lowena, Nicholas Daley, Peter Do, Sindiso Khumalo, Tomo Koizymi ve Supriya Lele arasında "eşit olarak dağıtıldı". Tasarımcıların her biri ayrıca bir yıllık mentorluk aldı.

DAHA ÖNCE LVMH ÖDÜLÜ KAZANAN TASARIMCILAR
LVMH Ödülü, lansmanından bu yana Thebe Magugu, Masayuki Ino, Grace Wales Bonner, Rokh, Marine Serre, Kozaburo Akasaka, Vejas, Marques'Almeida, Jacquemus, Hood By Air ve Miuniku dahil olmak üzere gıpta ile bakılan birincilik ve ikincilik ödüllerini kazanan çok sayıda genç tasarımcının kariyerinde sıçrama yaşattı.