2021 Met Gala'ya Ev Sahipliği Yapacak İsimler Açıklandı
MODA

2021 Met Gala'ya Ev Sahipliği Yapacak İsimler Açıklandı

Timothée Chalamet, Billie Eilish, Naomi Osaka ve Amanda Gorman etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazır.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mayıs 2021

Modanın tüm kapsamını yansıtan bu yılki ev sahipleri arasında oyuncu Timothée Chalamet, şarkıcı Billie Eilish, tenisçi Naomi Osaka ve şair Amanda Gorman yer alacak. Anna Wintour, Tom Ford ve Adam Mosseri etkinliğin onursal başkanları. Bu haber, Kostüm Enstitüsü'nün salgının başlangıcından bu yana Met Gala'nın resmi dönüşünü açıklamasından sadece birkaç hafta sonra geldi.

Bir sonraki Met Gala'nın tarihi onaylandı. Kostüm Enstitüsü, Met Gala'nın bu yıl salgın nedeniyle bir aradan sonra geri dönüş yapıp yapmayacağına dair merakla beklenen soruyu yanıtladı. Kısa cevap? Evet. Ancak işler biraz farklı görünecek.

Sergilerin birinci bölümü, 1948'deki tasarımından bu yana ilk kez 13 Eylül Pazartesi günü kutlanacak. Asıl takvime geri dönüldüğünde, ikinci gala 2 Mayıs 2022'de gerçekleşecek.

Kostüm Enstitüsünden Sorumlu Wendy Yu Küratörü Andrew Bolton, "Pandemi nedeniyle, evlerimizle olan bağlantılar, giysilerimizle olan bağlantılar gibi daha duygusal hale geldi. Amerikan modası için bu, pratikliğe karşı duyarlılığın artması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.