Dior, İkonik Bar Ceketini Yeniden Keşfetti
MODA

Dior, İkonik Bar Ceketini Yeniden Keşfetti

Atölyeye davetlisiniz! Maria Grazia Chiuri'nin 'Bar' ceketinin yeni 'Mizza' leopar desenli versiyonunun arkasındaki savoir-faire hakkında her şeyi öğrenin. Tasarıma ilham veren ilham perisini ve ikonik parçanın nasıl bir araya geldiğini görün.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mayıs 2021

Christian Dior'un ünlü Bar Jacket'i ilk kez 70 yıl önce New Look'un açılışını yaptığı ilk defilesinde sundu. Bu tarihten bu yana, Fransız moda evi ikonik parçayı defalarca tekrar yeni yorumlar getirerek, onu kalıcı koleksiyonunda önemli bir parça olarak belirledi.

Ceket, daracık beli, yumuşak omuzları, kalçaların şeklini vurgulayan tasarımı ve terzilikten farklı olarak kadınsı kıvrımları öne çıkaran ve kutlayan açık yakası ile tanınır. Dior'un kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri, tasarımın nasıl hayata geçtiğine bakarak yeni bir videoda "Leopar baskısına gerçekten düşkündü" diyor. "İlham, Christian Dior'un ipek üzerine uygulanan tipik bir Fransız tekniği ile elde edilen çok özel bir kumaş olan chiné'yi kullanarak 1955'te bu baskıyı yeniden yorumlamasından geldi."

Kumaşlar titizlikle kesildikten, şekillendirildikten ve bir araya getirildikten sonra, bu olağanüstü tasarım 'Christian Dior' imzasıyla tamamlanıyor. Orijinal stili yansıtan, düğmeler bile narin...

Sonbahar öncesi 2021 koleksiyonu için Dior, kurucu ilham perisi Mizza Bricard'ı kutlamak için ceketi yeniden yarattı.