Angela Missoni Kreatif Direktörlük Görevinden Ayrıldı
MODA

Angela Missoni Kreatif Direktörlük Görevinden Ayrıldı

Angela Missoni, ebeveynleri Ottavio ve Rosita tarafından kurulan Missoni moda evindeki kreatif direktörlüğü görevinden ayrıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mayıs 2021

Angela Missoni 24 yıllık Kreatif Direktörlük yaptığı Missoni'deki görevini bıraktığını ama Şirket Başkanlığı görevine devam ettiğini açıkladı.

Değişiklik, şirketin yeniden yapılanmasından kaynaklanıyor. Angela Missoni iirketin başkanı olarak görevini sürdürürken, yerini geçici olarak son 12 yıldır "sağ kolu" olan ve ilk koleksiyonu 2022 baharında yayına girecek olan Alberto Caliri alacak.

CEO Livio Proli, Missoni için beş yıllık planını sundu ve Missoni ailesi ile 2018 yılında aile şirketinin yüzde 41,2 hissesini alan İtalyan fonu FSI tarafından paylaşılan "mutlak ortak amaç" ın altını çizdi; COVID-19 salgınının etkisinden sonra şirketi yeniden yapılandırmak.

Caliri, Missoni'nin erişimini genişletmek ve yeni müşterileri hedeflemekle görevlendirildi. CEO Proli, "40 yaşın üzerinde son derece sadık bir müşteri tabanımız var ancak Y kuşağı da dahil olmak üzere yeni bir tüketici havuzunu açmamız gerekiyor, ancak bu yaşla ilgili değil, daha çok bir zihniyetle ilgili." dedi.