Miu Miu Maritime ile Denize Selam
MODA

Miu Miu Maritime ile Denize Selam

Keşif, heyecan, bilinmeyene yolculuk…

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mayıs 2021

Miuccia Prada, Miu Miu Maritime koleksiyonunu oluştururken denizciliğin karakterinde bulunan renkler, tavırlar ve sembollerle oynuyor ve bu klasikleşmiş marin tarzını beklenmedik yeni formlara dönüştürüyor.

Gökyüzü ve denizin iç içe geçmiş mavi enginliğine karşı kadın denizcilerden oluşan Miu Miu mürettebatının silueti Johnny Dufort tarafından objektife alınıyor. Saint Malo'daki Plage de Bon-Secours'un taştan duvarlarla çevrili, denize doğru uzanan havuzu üzerinde dengeleniyor ve insan doğa ile tanışıyor. Karanın suyla buluştuğu bu birleşme noktasında, Miu Miu mürettebatı yeni bir başlangıç, farklı bir sezon, farklı bir bakış açısı ve ufkunu genişletme beklentisiyle uzaklara bakıyor. Her zaman olduğu gibi burada da bir topluluğun, bir grubun parçası olan Miu Miu kadınları üniformayı andıran kıyafetleri ile aralarındaki bağı simgeleyerek birleşiyor.

Giysiler canlı ve güçlü, denizci kıyafetlerini andırıyor, ancak moda objektifi ile abartılıyor. Geleneksel olarak erkeksi jestler kanatlı yaka, geniş omuzlar, kullanışlılık ile öne çıkarken, kadınsılığın doğası gereği yuvarlak kollar, dantel detaylar, fırfırlar ve fiyonklar ile kaynaşarak soyutlanıyor. Yaz için üretilen canlı, hafif, sağlam kumaşlar, saten, poplin, dayanıklı pamuklu denim, deniz mavisi, beyaz, soluk pembe, donanma kırmızısı renklerine bürünüyor. Ayrılmaz bir şekilde deniz kıyafetlerine bağlı olan bu görsel dil, aynı anda diğer dünyalardan söz edebiliyor. Çocuk kıyafetlerinden ve geçmişin gündelik kıyafetlerinden ödünç alınmış bu detaylar günümüzde bilinçaltında gençliği, tatili, özgürlüğü çağrıştırıyor.

Denizcilik bir yolculuğun başlangıcındaki olasılıklardan bahseder. Kıyı şeridi toprağın sonundan çok yeni bir başlangıcın sembolüdür.