Valentino Kürk Kullanmayı Bırakıyor
MODA

Valentino Kürk Kullanmayı Bırakıyor

Valentino kürk kullanmayı bırakacağını açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Mayıs 2021

Valentino, kürklü tasarımlar sunan Valentino Polar'ın kapatılmasını ve difüzyon hattı olan Red Valentino'nun aşamalı olarak kaldırılmasını içerecek bir dizi değişiklik duyurdu. Girişim, Valentino'nun kürksüz hale gelen en yeni lüks tasarımcı markası olduğu anlamına geliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Valentino daha etik ve çevre dostu bir yönde ilerliyor. CEO Jacopo Venturini, "Maison de Couture bizim için yaratıcılık, benzersizlik, samimiyet ve kapsayıcı bir zihniyet anlamına geliyor," dedi. "Tüysüz duruş, şirketimizin değerleriyle mükemmel bir uyum içinde. Gelecek koleksiyonlar için çevreye daha fazla önem vermek amacıyla alternatif malzemeler araştırma konusunda tüm hızıyla ilerliyoruz." dedi.

Duyuru, kürke sırt çevirmek için bir dizi başka lüks markanın izinden gidiyor. Bu yılın başlarında, Alexander McQueen ve Balenciaga sessizce malzemeyi artık kullanmayacaklarını açıklarken, Michael Kors, Gucci Prada, Versace ve Chanel de koleksiyonlarında kürk kullanmayı bıraktı.

2021'in sonunda Valentino Polar'ı kapatmanın yanı sıra, Red Valentino, etiketi düzene sokmak ve kreatif direktör Pierpaolo Piccioli'nin ana hatta odaklanmasına izin vermek amacıyla aşamalı olarak kaldırılacak.

Venturini, "Yaratıcı direktörümüzün estetik vizyonu - zanaatkar ruhu ve işçiliğin mükemmelliği ile birleştiğinde - yeni teknolojiler ve gelecekteki hedeflerle mükemmel bir uyum sağlıyor. Yalnızca bir markaya odaklanmak, malikanenin organik büyümesini daha iyi destekleyecektir." diye ekledi.