Jean-Paul Gaultier Hazır Giyime Dönüyor
MODA

Jean-Paul Gaultier Hazır Giyime Dönüyor

Altı yılın ardından, moda evi yeni bir kreatif direktörle geri döndü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mayıs 2021

Jean Paul Gaultier'in bildiğimiz bir sona karar vermiş olabilir ama ufukta yeni bir dönem var. Geçtiğimiz haftanın sonlarında, moda evi, Instagram'a sadece koyu siyah yazı tipiyle "The End" kelimesi ile belirsiz bir mesaj gönderdikten sonra herkesi merak içinde bıraktı. Bunun, ikonik markanın kapılarını sonsuza dek kapattığı anlamına geldiğini varsayarsak, hayranlar ikonik moda geçmişini güvence altına almak için bir şeye el atmaya çalıştılar ve satıcılar para kazanmak için de istekliydi. İkinci el, yeniden satış sitelerinde JPG fiyatları fırlamaya başladı. Kitleler şifreli yazının arkasındaki anlamı çözmeye çalışırken neredeyse anında büyük bir harekete sebep oldu.

Hayranlarını geleceğiyle ilgili belirsiz bırakan marka bugün, arşivlerden çizgili parçalara saygı duruşunda bulunan denizci temalı bir koleksiyonla hazır giyime geri döneceğini duyurdu. Mirasının yeni bir nesille yaşamasını sağlamak için, yeni atanan yaratıcı direktörü Florence Tétier, markanın bir sonraki dönemini yaratmak için JPG'nin "sağlam temelinden" (bir basın açıklamasına göre) yararlanıyor. Bununla birlikte, bu heyecan verici girişim yeni bir dönemin başlangıcını işaret etse de, birçok kişinin Gaultier'in 2015 ilkbaharındaki son prêt-à-porter şovunun markanın RTW günlerinin sonu olduğunu düşündüğünü belirtmekte fayda var.

Tétier geri dönüş için "Çok basit: İnsanlar Gaultier giymek istiyor," dedi ve evin yeni başkanı yanlış değil. Arşiv moda buluntularına gelince, JPG'nin örgü parçaları zirveye yakın bir yerde. Markanın popülariteye yükselmesi, 90'ların geri dönüşü ve modadaki erken dönem trendleriyle aynı zamana denk geliyor. Yeni kreatif direktör, hazır giyime geri dönmenin yanı sıra insanlara tam olarak istediklerini verecek altı tasarımcıyı seçti. Denizci temalı bir parça anında tanınan JPG şeritlerine kendi stilini de kattı. Listede Ottolinger'in Christa Bösch ve Cosima Gadient, Paloma İspanya'dan Alejandro Gómez Palomo, Lady Gaga onaylı tasarımcı Nix Lecourt Mansion, Marvin M Toumo ve mücevher uzmanı Alan Crocetti'de olacak.