Alber Elbaz'ın AZ Factory'si Paris Moda Haftası'na Katılıyor
MODA

Alber Elbaz'ın AZ Factory'si Paris Moda Haftası'na Katılıyor

Alber Elbaz'ın başlattığı moda girişimi AZ Factory'nin Paris Moda Haftası'nda hayatının bir kutlamasına ev sahipliği yapacağı öğrenildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Haziran 2021

AZ Factory, Alber Elbaz'ın hayatına ve tasarımlarına bu sonbaharda Paris Moda Haftası'nda saygı duruşunda bulunacak. Moda girişimi AZ Factory, tasarımcı Alber Elbaz'ın ölmeden önce tamamladığı el çantaları ve spor giyim ürünlerini de piyasaya sürüyor.

Henüz bir tarih ve mekan belirlenmedi. Fransa'nın başkentinde düzenlenecek Paris Moda Haftası'nın 27 Eylül - 5 Ekim arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

Compagnie Financière Richemont ile ortak bir girişim olan Paris moda firması AZ Factory, Elbaz tarafından 24 Nisan'da COVID-19'dan ölmeden önce tasarlanan iki ürünü yayınlayacak.

Ocak ayında couture haftasında tanıtılan üç moda serisinden biri olan SuperTech-SuperChic, Elbaz'ın 60. doğum gününü kutlamak için 12 Haziran'da çıkacak. Adını tasarımcının adının ilk ve son harflerinden alan moda evi, koleksiyonlardan ziyade projelere bağlı ve tasarım, dağıtım ve iletişimde hikaye anlatımı, problem çözme ve eğlence barındırıyor.

AZ Factory, Elbaz'ın marka için yaptığı ilk çanta tasarımlarını tanıtacak. Yüksek frekanslı, kalıplanmış naylondan üretilen çantalar, çapraz olarak giyilebildikleri, omuzdan asılabildikleri, belden kemerle bağlanabildikleri veya elde tutulabildikleri için "modüler" olarak tanımlanıyor. "Kadınların özgürce sarılmalarını ve kucaklandıklarını hissetmelerini sağlamak için" ayarlanabilir çoklu kayış ve hafif zincire sahipler.

AZ Factory CEO'su Laurent Malecaze, "Alçakgönüllüyüz ve ekiple birlikte tamamladığı son iki ürün hikayesini başlatmak için harekete geçtik" dedi.

Malecaze, Paris'te yapılacak olan anma törenini "Alber'i hayatı ve vizyoner çalışmasıyla onurlandırmak için bir araya gelerek, her gün bize getirdiği aynı düzeyde tutku ve sevgiyi getirmeyi amaçlayan" olarak nitelendirdi.

Moda dünyası, 2001'den 2015'e kadar Lanvin'i gençleştirmesiyle tanınan Elbaz'ın ani kaybıyla şok ve kederle sarsıldı.