Christian Dior: Designer of Dreams Sergisi Brooklyn'de Açılıyor
MODA

Christian Dior: Designer of Dreams Sergisi Brooklyn'de Açılıyor

Daha önce Paris, Londra ve Şangay'da açılan Christian Dior: Designer of Dreams sergisi Brooklyn Müzesi'nde modaseverlerle buluşacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Haziran 2021

2017'de Paris'te Musée des Arts Décoratifs'te görücüye çıkan, son derece başarılı 'Christian Dior: Designer of Dreams' sergisi, Eylül ayında Amerika'da açılacak.

House of Dior'un büyük retrospektifi, 10 Eylül-20 Şubat 2022 tarihleri arasında New York'taki Brooklyn Müzesi'nde, 200'ün üzerinde haute couture giysinin yanı sıra fotoğraflar, arşiv videoları, eskizleriyle sergilenecek.

'Christian Dior: Designer of Dreams', müzenin 20.000 metrekarelik Beaux-Arts Court'unda sunulacak. Sergi, Diorûn 70 yıllık tarihini ve mirasını izleyecek. Fransız modacının efsanevi silüetlerinin birçoğunu örnekleyen haute couture giysiler de dahil olmak üzere öncelikle Dior arşivlerinden parçalar sunacak.

Sergi aynı zamanda, çiçeklerin ve diğer doğal formların ihtişamından klasik ve çağdaş sanata kadar Dior'un birçok ilham kaynağına hayat verecek, merkezi atriyum büyüleyici bir bahçe olarak yeniden tasarlandı ve Grace Kelly'den Jennifer Lawrence'a kadar film yıldızları tarafından giyilen birçok ünlü elbisenin sergilendiği bir galeri ile birlikte hayata geçirilecek.