Burberry 2040'ı Hedef Aldı
MODA

Burberry 2040'ı Hedef Aldı

Sürdürülebilir modayı Dünya için daha fazla zorlamak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Haziran 2021

Sürdürülebilirlik çabalarını gösteren Burberry, 2040 yılına kadar iklim açısından tamamen pozitif olmayı hedeflediğini açıkladı. Bu hedef, moda evinin mevcut net sıfır hedefine katkıda bulunuyor. Son yıllarda Burberry, Riccardo Tisci'nin karbon nötr moda defilesi ve öğrencilere artık kumaş bağışı da dahil olmak üzere sürdürülebilir uygulamaları taahhüt ederek endüstri standartlarını belirledi. İleriye doğru bir adım daha atan marka, şu anda iklim konusunda da sorumluluk sahibi olma sözü veren ilk lüks isim, bu da "genişletilmiş tedarik zincirindeki emisyonları 2030 yılına kadar yüzde 46 oranında azaltmak ve herkesi kendi karbon yolculuklarında destekleyen projeler geliştirmek" anlamına geliyor.

Burberry, doğayı ve açık havayı keşfetme arzusu üzerine inşa edildi ve 150 yılı aşkın bir süredir ilham kaynağımız bu oldu. Burberry CEO'su Marco Gobbetti, bu keşif mirasından yararlanarak ve yaratıcı ruhumuzla hareket ederek, bugün yeni ve cesur bir hedef belirledi: 2040 yılına kadar iklim açısından pozitif olmak. "Şirket olarak, dünyada iyilik için bir güç olma tutkumuz var. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızı güçlendirerek, gelecek nesiller için gezegenimizin korunmasına yardımcı olmada daha da ileri gidiyoruz." dedi.

Bu duyuru ile Burberry, iklim koruma programlarını finanse ederken doğal ekosistemlerin korunmasına yardımcı olan daha fazla projeye yatırım yapacak. Buna, Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SDG'ler) ulaşmayı amaçlayan bir moda örgütleri koalisyonu olan Fashion Avengers ve Değişim Ormanı da dahil.