Fosun Fashion Group, Sergio Rossi'yi Satın Aldı
MODA

Fosun Fashion Group, Sergio Rossi'yi Satın Aldı

Lanvin'in sahibi Çinli Fosun Fashion Group, Sergio Rossi'yi satın aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Haziran 2021

Lanvin'in sahibi Çinli Fosun Fashion Group, Investindustrial'in bağımsız olarak yönetilen bir yatırım yan kuruluşu olan Absolute Luxury Holding Srl'den İtalyan lüks ayakkabıcı Sergio Rossi'nin yüzde 100'ünü satın aldı.

Fosun Fashion Group (FFG) yaptığı açıklamada, Sergio Rossi'nin büyümesini "piyasadaki en ikonik ayakkabı markalarından biri" olarak sürdürmeye yorumlandığını ve Asya'da genişlemeyi sürdüreceğini söyledi.

Şu anda Fransız moda evi Lanvin, Avusturyalı çorap uzmanı Wolford, İtalyan erkek giyim markası Caruso ve Amerikan moda markası St. John Knits'i içeren şirket, satın almanın "FFG'nin lüks marka portföyünü daha da zenginleştireceğini" sözlerine ekledi.

FFG, satın almanın şirket portföyü için daha "çok yönlü bir stratejik marka ekosistemi" tamamladığını ve aynı zamanda Sergio Rossi'nin tamamına sahip olduğu ve son teknoloji ürünü fabrikası aracılığıyla markalar arasında potansiyel sinerjiler yarattığını belirtti.

Fosun Fashion Group'un başkanı Joann Cheng yaptığı açıklamada: "Piyasadaki birkaç lider ayakkabı üreticisinden biri olduğuna inandığımız Sergio Rossi'nin FFG ailesine katılmasından heyecan duyuyoruz. Markayla ilgilendiğimizde, aynı isimdeki kurucusunun yaratıcılığına ve uzmanlığına derinden dayanan DNA'sından büyülendik. Sergio Rossi'nin dünyası, sofistike, akıllı ve zahmetsizce şık kadınlar için el yapımı ayakkabılar yaratmak için sihir ve gerçekliğin bir araya geldiği bir yer." dedi.

Sergio Rossi'nin CEO'su Riccardo Sciutto şunları ekledi: "Investindustrial ile beş yıllık mükemmel ortaklığın ardından ve şirketin devasa yenilenmesinin ilk adımını attıktan sonra, ben ve yönetim ekibinin geri kalanı şimdi FFG'yi yeni sahibi olarak karşılıyoruz." dedi.

Sergio Rossi 1951 yılında Bay Sergio Rossi tarafından İtalya'nın ünlü San Mauro Pascoli ayakkabıcılık bölgesinde kuruldu. Daha önce Kering'e ait olan Sergio Rossi, 2015 yılında Investindustrial tarafından satın alındı.