Ralph Lauren 2040'a Kadar Sıfır Emisyon Hedefliyor
MODA

Ralph Lauren 2040'a Kadar Sıfır Emisyon Hedefliyor

Ralph Lauren, 2040 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme hedefini ortaya koyuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Haziran 2021

Amerikan moda şirketi Ralph Lauren, 2040 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmak için yeni bir hedef belirledi.

Duyuru, Design the Change girişimiyle ilgili bir güncelleme sunan, şirketin yakın zamanda yayınlanan Küresel Vatandaşlık ve Sürdürülebilirlik Raporunun bir parçası.

Şirketin açıkladığı diğer hedefler arasında 2025 yılına kadar beş ikonik ürün için Cradle to Cradle sertifikası almak; 2022 yılına kadar tüketiciler için yeniden satış ve geri dönüşüm deneyimleri yaratmak; ve 2025 yılına kadar yüksek kalitede yüzde 100 geri dönüştürülmüş pamuklu ürünler üretmek.

Ralph Lauren ayrıca dünyanın ilk sıfır atık su pamuk boyama sürecine öncülük etmeyi amaçlayan bir kumaş işleme girişimi olan Color on Demand'ı da başlatıyor.

Ralph Lauren Başkanı ve CEO'su Patrice Louvet, "Küresel pandemi, iklim krizi ve sistemik ırkçılığı ortadan kaldırmak için harekete geçme çağrısının yakınlaşması, iş dünyasının daha adil ve sürdürülebilir bir geleceğe odaklanması ve ilerlemesini hızlandırması için bir katalizör oldu" dedi.

"Geleceğe bakarken, ölçekte olumlu etki sağlayabilecek ortaklık ve işbirliği yoluyla bu çalışmayı hızlandırmanın yollarını belirlemeye devam edeceğiz." diye ekledi.

Ralph Lauren ayrıca artan çeşitlilik, iklim verileri ve fabrika verileri açıklamalarıyla şeffaflığını derinleştirdi.