Kering Çanta Kiralama Hizmeti Cocoon'a Yatırım Yaptı
MODA

Kering Çanta Kiralama Hizmeti Cocoon'a Yatırım Yaptı

Gucci'nin sahibi Kering, döngüsel moda işlerine duyduğu güvenin son örneği olarak çanta kiralama hizmeti Cocoon'a yatırım yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Haziran 2021

Londra merkezli Cocoon, müşterilerine 49 pound'dan başlayan, aylık veya üç aylık bazda ödeyebilecekleri çeşitli kiralama üyelikleri sunarak, Gucci, Loewe, Prada, Chanel ve Balenciaga gibi en lüks markalara erişim imkanı veriyor.

WWD'nin bildirdiğine göre, pandemiye rağmen Nisan 2020'den bu yana üyelik sayısında yüzde 200'ün üzerinde artış gören şirket, yakın zamanda Kering'in son yatırımcısı olarak yeni bir finansman turunu tamamladı.

Kasım 2019'da kurulan Cocoon, envanterini ölçeklendirmek, işgücünü artırmak, lojistik ve teknoloji gelişimini geliştirmek için yeni fonları kullanacak.

Cocoon'un CEO'su ve kurucu ortağı Ceanne Fernandes-Wong, WWD'ye, Kering'in "inanılmaz tarihi, kanıtlanmış inovasyon geçmişi ve derin lüks bilgisi"ne atıfta bulunarak "böyle güçlü bir pazar liderinden yatırım almanın harika" olduğunu söyledi.

Mart ayında Kering, Paris merkezli ikinci el moda platformu Vestiaire Collective'in yüzde 5 hissesini satın almıştı.

Kering'in baş müşterisi ve dijital sorumlusu Grégory Boutté, "Cocoon'a yapılan bu yatırım, yeni tüketim alışkanlıklarını ve dijital uygulamaları izlememizi sağlayacak" dedi.