İkinci El Giyim Pazarı Hızlı Modayı Geçecek
MODA

İkinci El Giyim Pazarı Hızlı Modayı Geçecek

İkinci el giyim pazarı 2030 yılına kadar hızlı modanın iki katı büyüklüğünde olacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Haziran 2021

Yeni bir rapora göre moda endüstrisi çok daha sürdürülebilir bir konuma doğru ilerliyor. Thredup'a göre, 2030 yılına kadar hızlı modanın iki katı büyüklüğünde olması beklenen ikinci el giysilerle, yeniden satış pazarının geleneksel perakendeden çok daha hızlı büyüyeceği önümüzdeki 10 yıl içinde görülecek.

Thredup tarafından pazar araştırma şirketi GlobalData tarafından yapılan analizle yürütülen küresel rapora göre, yeniden satış pazarı geleneksel perakendeden 11 kat daha hızlı büyüyor ve 2030 yılına kadar 84 milyar dolar değerinde olması gerekirken, hızlı modanın yaklaşık 40 milyar dolar değerinde olması bekleniyor.

Veriler, tüketicilerin giderek daha fazla yeniden satışa yönelmesiyle ikinci el modanın da sürdürülebilir modadan çok daha hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Kullanımı daha kolay yeniden satış siteleri, tüketicilerin ikinci el malları hem satmasını hem de satın almasını daha basit ve çekici hale getiriyor.

Bu, son 12 ayda oldukça dramatik bir şekilde gerçekleşti. Thredup, 118 milyon tüketicinin 2021'de ilk kez yeniden satış yapmayı denediğini, 2020'de ise bu rakamın yalnızca 36,2 milyon olduğunu belirtti.