Burberry CEO'su Marco Gobbetti Salvatore Ferragamo'ya Katılıyor
MODA

Burberry CEO'su Marco Gobbetti Salvatore Ferragamo'ya Katılıyor

Marco Gobbetti Burberry'den istifa ederek, CEO Olarak Salvatore Ferragamo'ya katılacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Haziran 2021

İngiliz markası Burberry, CEO'su Marco Gobbetti'nin 2021'in sonunda şirketten ayrılacağını duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, Burberry markasının ve iş dünyasının dönüşümüne öncülük eden Gobbetti'nin yaklaşık beş yıl sonra istifa edeceğini söyledi.

İtalyan markası Salvatore Ferragamo'nun yaptığı açıklamaya göre, Marco Gobbetti, Ferragamo'nun genel müdürü ve CEO'su rolünü üstlenecek.

Gelişme hakkında yorum yapan Burberry'nin başkanı Gerry Murphy şunları söyledi: "Ortaklığı ve Burberry'ye yaptığı büyük katkı için Marco'ya teşekkür etmek istiyorum. Dönüştürücü bir etkisi oldu ve açıkça tanımlanmış bir amaç ve strateji, olağanüstü bir ekip ve güçlü bir marka ivmesi oluşturdu. Yönetim kurulu ve ben doğal olarak Marco'nun kararından dolayı hayal kırıklığına uğradık, ancak yaklaşık 20 yıl sonra İtalya'ya dönme arzusunu anlıyor ve buna tamamen saygı duyuyoruz" dedi.

"Burberry'nin CEO'su olarak hizmet etmek ve bu kadar yetenekli bir ekibe liderlik etmek inanılmaz bir ayrıcalıktı. Grup olarak, iyiliğin gücü olmaya devam ederken, markayı ve işi yükselttik ve güçlendirdik. Burberry'nin yeniden enerji kazanması ve güçlü bir büyüme yolunda kararlı bir şekilde ilerlemesiyle, şimdi istifa etmem için doğru zaman olduğunu hissediyorum." diye ekledi Gobbetti.

Gobbetti, Ferragamo'da 2018'de atanan Micaela Le Divelec Lemmi'nin yerine geçecek.