Marion Cotillard'ın Chanel Elbisesinin Yapımı 322 Saat Sürdü
MODA

Marion Cotillard'ın Chanel Elbisesinin Yapımı 322 Saat Sürdü

Marion Cotillard'ın 'sanat eseri' olarak tanımladığı Chanel elbisesinin nasıl yapıldığını keşfedin.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Temmuz 2021

Kırmızı halı modasını izlemeyi sevenler için her zaman öne çıkan bir etkinlik olan 2021 Cannes Film Festivali'nin açılış töreni, birbirinden iddiali kıyafetlere ev sahipliği yaptı. Özellikle festivali açılış filmi Annette'in başrol oyuncusu Marion Cotillard'ın parıldayan Chanel elbisesi göz kamaştırdı.

Gümüş dantel katmanları ve süslemelerle oluşturulan elbise, moda evinin geçen yaz pandeminin ortasında tanıttığı son moda koleksiyonlarından birine ait.

Cotillard, "Bu elbiseyi Temmuz 2020'de, defilede gösterilemeyen küçük couture koleksiyonunun sunumu sırasında ilk gördüğümde, hemen giymek istedim" diyor.

"Durumun ne olacağını bilmiyordum ama festivalin başlayacağını duyar duymaz Cannes'ın böyle muhteşem bir elbise giymek için en iyi yer olduğunu düşündüm. Çok sanatsal, kadınsı bir havası var. Sanki dantelin üzerine o gümüş malzeme dökülmüş gibi. Elbiseden çok bir sanat eserini andırıyor ve bu konuda sevdiğim şey bu." diye ekliyor.

Chanel'e göre, çift beyaz ipek tül üzerine serilen üç çeşit dantelden oluşan elbisenin, silikonun cam plakalara sarılması ve dantel üzerinde ısıtılmasıyla oluşturulan aynalı alüminyum efektiyle yaratılması için 322 saat harcandı.

Cotillard, "Haute couture beni her zaman büyülemiştir çünkü modadan çok daha fazlasıdır. Tasarımcıya, bu örnekte Virginie [Viard]'a yaratma özgürlüğü veriyor çünkü hiçbir sınır yok. Bunda son derece sanatsal bir şey var ve gerçekten tasarımcının kişiliği ifade ediyor." ifadelerini kullandı.

Oyuncu ayrıca Chanel'in atölyelerinde çalışan ekiplere "tutkularından etkilendiğini" ve yaydıkları enerjiye övgüde bulundu.

Aktrisin - ve yeni filmi Annette'in arkasındaki tüm ekibin - beklediği ve sonunda kutlayacağı için çok mutlu olduğu bir an.

"Bu festival için tutkuluyum ve insanları harika bir sinematografik macera yaşamaya davet eden Annette ile bu yılın açılışına gelmek beni neşelendiriyor" dedi. "Bu filmi göstermek için bir yıldır bekliyorduk, geçen yıl Cannes'da olmamız gerekiyordu, bu yüzden buraya geri dönmek ve onu yavaş yavaş hayata dönen bir dünyada, bir arzu ve istekle sunmak iyi bir kapanış. Sanata ihtiyaç var."