Phoebe Philo Kendi Moda Markasını Kurdu
MODA

Phoebe Philo Kendi Moda Markasını Kurdu

Modayı pandemi uyuşukluğundan kurtaracak haber geldi: Phoebe Philo kendi markasını kurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Temmuz 2021

Binlerce kadının moda duası gerçek oldu çünkü özellikle Old Celine hayranlarının çok yakından tanıdığı Phoebe Philo geri dönüyor. Celine'in sanat yönetmeni olduğu dönemde minimalist ve çarpıcı tasarımlarıyla moda dünyasına damgasını vuran Phoebe Philo; Phoebe Philo Studio adıyla kendi markasını kurdu.

48 yaşındaki Philo, Celine'in sanat yönetmeni olduğu son görevinden ayrıldıktan üç buçuk yıl sonra nihayet adını estetiğinin olduğu yere koyuyor ve (evet) bağımsız bir giyim ve aksesuar hattı olan Phoebe Philo'yu tanıtıyor. Philo, eski işvereni LVMH tarafından kısmen desteklenecek olsa da, lüks markaları bünyesinde barındıran holding sadece azınlık hissesine sahip olacak. Markanın kontrolü Philo elinde olacak ayrıca uygun gördüğü şekilde "yönetme ve deneme" yapmasına izin verecek.

Kendi kuşağının en saygın ve güvenilir tasarımcılarından biri olan Philo, LVMH tarafından kontrol edilen yaklaşık 75 markadan biri olan Celine'de 10 yıllık görev süresi boyunca muhteşem bir marka gençleştirme gerçekleştirdi. Sezondan sezona, kadınsı, modernist giysiler ve özgün çantalar tasarladı ve son derece sadık bir hayran kitlesi kazandı.

İngiliz tasarımcı Philo yaptığı kısa açıklamada, "Stüdyomda olmak ve bir kez daha yapmak hem heyecan verici hem de inanılmaz derecede tatmin ediciydi. İzleyicilerimle ve her yerdeki insanlarla tekrar iletişim kurmayı dört gözle bekliyorum. Bağımsız olmak, kendi şartlarıma göre yönetmek ve deneyimlemek benim için çok önemli." dedi.

"LVMH ile uzun yıllardır çok yapıcı ve yaratıcı bir çalışma ilişkim oldu. Dolayısıyla bu yeni projede yeniden bağlantı kurmamız doğal bir ilerleme. Bernard Arnault ve Delphine Arnault ile yeni fikirleri tartışmaktan büyük memnuniyet ve onların desteğiyle bu maceraya atılmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye ekledi.

LVMH'nin başkanı ve CEO'su Bernard Arnault, Philo'yu "zamanımızın en yetenekli tasarımcılarından biri" olarak nitelendirdi.

LVMH'in sahibi olduğu Celine'deki inanılmaz çalışmaları sonrası 2017'de markadan ayrılan Philo için, endüstrinin içindekiler Chanel veya Alaïa'daki olası yaratıcı yönetmenliklere atıfta bulunarak bir sonraki hamlesi hakkında spekülasyon yaptı. Ancak tasarımcı, Londra'daki üssünde Phoebe Philo Studio'yu sessizce inşa etti.