Olağanüstü Mirasın İzinde
MODA

Olağanüstü Mirasın İzinde

Louis Vuitton'un iki yüzüncü yılı onuruna tasarlanan Bravery koleksiyonu ilhamını güçlü bir mirastan alıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ağustos 2021

Uzman el işçiliğiyle süslenmiş ve yenilenmiş zarafetin bir ifadesi olan koleksiyon, bir efsane haline gelen Louis Vuitton'un doğumunun 200. yıl dönümünü kutlamak için Maison'un kıymetli taşlar ve değerli metallerdeki imzasını yeniden yorumluyor. 90 parçadan oluşan Bravery koleksiyonu, Louis Vuitton'un olağanüstü kaderini rüya gibi bir şekilde kutluyor.

Seyahat kültürünün doğuşundan modern zamanlara kadar Maison, kurucusunun evrensel çekiciliğinden ilham alarak kendini yeniden keşfetmeye devam ediyor.

1821'de Jura bölgesinde doğan Louis Vuitton, evden ayrılmaya ve Paris'te şansını denemeye karar verdiğinde henüz çok gençti. Fransa'ya yaya olarak yaptığı bu başlangıç yolculuğu, ona bir valiz üreticisi ve paketleyicisi olması için ilham verdi. Anında başarı ve ün kazanan sandıkları, modern lüksün yolunu açtı. Louis Vuitton'un Saat ve Mücevher Sanat Direktörü Francesca Amfitheatrof, "Louis Vuitton gibi bir moda evinin genç bir adamın saf cesaretiyle yaratılmış olmasına şaşırdım. Dünya hakkındaki merakından hareketle, Fransa'da bu inanılmaz yolculuğa çıktı. Bu nedenle bu koleksiyona ''Bravery'' adını verdik. Bu High Jewellery'de sıklıkla kullanılan bir sözcük değil. Ancak Louis Vuitton'a özgü olan bu kararlılık ve macera kavramlarını bu koleksiyonla ifade etmek istedik.'' sözleriyle koleksiyonun ardındaki ana kodları açıklıyor.

Francesca Amfitheatrof'un güçlü ve çarpıcı yazısı, üretim kalitesi en iyi olan zanaatkarların yeteneklerine dayanan bu 90 parçalık High Jewellery koleksiyonuna ustaca bir enerji enjekte ediyor. Place Vendôme'daki mücevher atölyelerinin olağanüstü uzmanlıkları sayesinde grafik tasarımlar, sonsuz sayıda değerli ayrıntıyla süslenmiş esneklik ve akışkanlığın şaheserlerine dönüşüyor.

Tüm modellerde kullanılan değerli taşların nadir bulunan kalitede olması da bir o kadar önemli. Bu renk zenginliğini elde etmek için kullanılan safir, zümrüt, yakut, pırlanta ve değerli taşların kaynağını bulmak üç yıllık küresel bir araştırma gerektirdi. Koleksiyon, 110'dan fazla LV Monogram kesim pırlanta, Louis Vuitton'un imza pırlantaları ve Monogram çiçeğinin ışıltılı bir reenkarnasyonu ile aydınlatılan ışıltılı bir renk uyumunu oluşturuyor.
200 yıl önce doğmuş bir adamın vizyoner ruhunun muhteşem bir yansıması olan Bravery High Jewellery koleksiyonu, bu göze çarpan destanı keşfetmeye davet ediyor.