Tiffany & Co.'nun İkonik Sarı Elması
MODA

Tiffany & Co.'nun İkonik Sarı Elması

Onu takabilen 4 şanslı kadın: Audrey Hepburn, Lady Gaga ve Beyoncé. Tiffany & Co. Eylül Harper's Bazaar kapak kahramanı Beyoncé ve Jay Z'nin yer aldığı ilk reklam kampanyası için bir teaser paylaştı. Kraliçe B, 15 saniyelik reklamda da yer alan 128 karat

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2021

Tiffany Diamond'ın tarihi 1877'de, Güney Afrika'daki Kimberley madenlerinde 287.42 karatlık bir elmasın bulunmasıyla başlar. Bir yıl sonra, mücevher evinin kurucusu Charles Lewis Tiffany, onun gururlu sahibi oldu: bulunan mücevher ona 18.000 dolara mal oldu. Gemolog George Frederic Kunz, taşın kesimini devraldı ve usta, pırlantaya yeni şeklini verdi. Bu tasarımın sonucunda taş sahip olduğu büyüleyici parlaklığını kazandı.

Tiffany & Co. / 1886, Tiffany Archives

Çerçeveye girmeden önce, Tiffany Diamond Chicago, New York ve Londra'daki dünya sergilerinde izleyicilerini büyüledi ve 1957'de bir gala resepsiyonunda mücevher markası, Mary Whitehouse'un imajını süsledi.

1960'larda mücevher, tasarımcısı Jean Schlumberger'in atölyesine ulaştı. Breakfast at Tiffany's filminin afişlerinde görülebilen rozet kolyeyi yaratan da oydu. Schlumberger'in sarı elmaslı ikinci çalışması, 1995 yılında Paris'te tasarımcının retrospektifinde sergilenen Bird on a Rock broşudur.

Schlumberger, Ribbon Rosette Necklace, 1960

Tiffany & Co. / Bird on a Rock, 1995

Dört Tiffany Diamond çerçevesinin üçüncüsü en hareketli tasarıma sahip. Ünü nedeniyle, taş nadiren evde, markanın Beşinci Cadde'deki merkez butiğinde bulunurdu. Tasarımcı Jean Moore, mücevheri, altın telden yaptığı bir heykelcik olan meleğin eline yerleştirmeye karar verdi. O zamandan beri elmas, herkesin hayranlıkla izlediği New York sokaklarına döndü.

Tiffany & Co.

Tiffany & Co., kuruluşunun 175. yıldönümünde (2012'de kutlandı) yaklaşık 100 karat ağırlığında pırlantalı bir kolyesiyle başyapıtları için yeni bir tasarıma karar verdi. İlk görünümü 2019'da Oscar'larda gerçekleşti. Alexander McQueen'in siyah elbisesi Lady Gaga'da harika görünse de tüm gözler aslında elmastaydı.

1960'larda taş yalnızca reklam afişlerinde parlıyorsa, yakında (veya daha doğrusu tam kopyası) bir filmde ilk tam teşekküllü rolüne sahip olacak. 2022'de Agatha Christie'nin romanından uyarlanan Nil'de Ölüm filmi vizyona girecek ve Linnet Ridgway-Doyle yaratılan mücevherlerde parlayacak.